Bekir Bozdağ: Verilen karar uluslararası hukuka aykırı

Düzenleyen:
Bekir Bozdağ: Verilen karar uluslararası hukuka aykırı

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ yaptığı açıklamada "Bu karar Çekya ile ilişkileri etkileyecek" dedi. Bozdağ kararın uluslararası hukuka aykırı olduğunu, terör örgütlerine destek niteliği bulunduğunu söyledi.

Bekir Bozdağ, Çek mahkemesinin terörist başı Salih Müslim’i serbest bırakması ile ilgili konuştu. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Bekir Bozdağ, Çek mahkemesinin terörist başı Salih Müslüm’ü serbest bırakması hakkında, “Bu karar, teröre çok net bir destek kararıdır” dedi. Bekir Bozdağ, kararın uluslararası hukuka aykırı olduğunu ifade ederek, “Terörle mücadele konusunda ortaya konulan ortak iradeye de aykırı bir karardır” dedi. Bozdağ, kararın Türkiye-Çekya ilişkilerini olumsuz etkileyeceğini de belirtti.

Müslüm’ün serbest bırakılmasının kendilerini şaşırtmadığını anlatan Bozdağ, “AB üyesi ülkelerin bu tip konularda Türkiye’ye bakışları ortadadır. Bizim için şaşırtıcı değil” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...