Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye izin vermedi, İtalyanlar Akdeniz'den çekildi

Düzenleyen:
Türkiye izin vermedi, İtalyanlar Akdeniz'den çekildi

DÜNYA Haberleri

Rumların petrol ve doğal gaz araması için anlaştığı İtalyan şirketi ENI'ye ait sondaj gemisi, Türkiye'nin izin vermemesi nedeniyle bölgeden çekildi.

Türkiye'nin doğu Akdeniz'deki askeri tatbikatlarını mart başına kadar uzatmasının ardından, bölgede petrol ve doğal gaz arama çalışmalarına devam edeceğini söyleyen Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, bulunabilecek enerji kaynaklarına erişim konusunda Türkiye ile arasındaki gerilimde direneceğinin işaretini verdi.

"ARAMAYA DEVAM EDECEĞİZ"
Rum lider Nikos Anastasiadis, "Hedefimiz tüm Kıbrıs halkının azami faydalanmasını sağlamak için Kıbrıs'ın hidrokarbon potansiyelini mümkün olan en iyi şartlarla tam olarak keşfetmek." dedi ve Kıbrıs'ın enerji alanındaki planlamasının devam edeceğini söyledi.

İTALYAN ŞİRKET BÖLGEDEN AYRILDI
Rum lider çalışmalarımız devam edecek demesine rağmen. Türkiye'nin izin vermediği İtalyan şirketi ENI'ye ait sondaj gemisi bölgeden ayrılarak, doğal gaz arama planının ertelediğini açıkladı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...