Çekya'dan Salih Müslim açıklaması

Düzenleyen:
Çekya'dan Salih Müslim açıklaması

DÜNYA Haberleri

Çekya makamlarından yapılan açıklamada Türkiye'nin terörist elebaşı Salih Müslim'in iadesini talep etmesi halinde kararın yeniden gözden geçirileceği ifade edildi. Çekya makamları ayrıca, Çekya'nın terörizmi desteklediği yönündeki açıklamaları kabul etmediğini duyurdu.

Çekya'nın başkenti Prag'da gözaltına alınan terör örgütü PYD'nin eski lideri Salih Müslim Çekya mahkemesi tarafından serbest bırakılmıştı. Türkiye'nin tepkileri sonrası duruma ilişkin Çekya makamları, "Türkiye'nin Salih Müslim'in iadesini talep etmesi halinde karar gözden geçirilecek. Çekya'nın terörizmi desteklediği yönündeki iddiaları kabul etmiyoruz" açıklaması yaptı.

TÜRKİYE'DEN SERT TEPKİ

Dışişleri Bakanlığı, kararın ardından Çekya'ya tepki göstererek, "Çek mahkemesi onlarca masum sivilin terör saldırılarında hayatını kaybetmesini ve onların ailelerinin acılarını umursamadığını göstermiştir" değerlendirmesinde bulundu.

ÇEKYA'YA NOTA VERİLDİ

Dışişleri Bakanı Mevlût Çavuşoğlu da Türkiye'nin Çekya'ya nota verdiğini söyledi. Çavuşoğlu, karar sonrası her türlü girişimde bulunulduğunu belirterek, "Başka ülkeye giderse de peşini bırakmayacağız. Ortada mahkeme kararları da var, kırmızı bülten de var. Teröristlerin hiçbirinin peşini bırakmayacağız. Salih Müslim'in de ensesindeyiz. Hukuk çerçevesinde gerekeni yapacağız" diye konuştu.

İADESİ İSTENMİŞTİ

Ankara, Salih Müslim'in yakalandığının duyulmasının ardından Adalet Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı nezdinde harekete geçmişti. Başbakan Yardımcısı ve Hükûmet Sözcüsü Bekir Bozdağ ile Adalet Bakanı Abdülhamit Gül de yaptığı açıklamalarda Salih Müslim'in Çekya'dan iadesinin istendiğini bildirmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...