Putin'den fırça, çalışacak mısınız, çalışmayacak mısınız

Putin'den fırça, çalışacak mısınız, çalışmayacak mısınız

DÜNYA Haberleri

Vladimir Putin, hükümet üyeleri ve yerel yöneticilerle yaptığı toplantıda, çalışmaları yetersiz gördüğünü ifade ederek sert eleştirilerde bulundu.

Projelerin yüzde 80'inin belirlenen zaman içinde yapılmadığını kaydeden Putin, "Çalışacak mısınız, çalışmayacak mısınız?" fırçası attı. Rusya'nın uzak doğunun gelişimi çerçevesinde Sahalin'de yapılacak yatırımların önemine değinen Putin, "Çalışacak mısınız, çalışmayacak mısınız? Bazı şeylerde anlaşmışsak, o zaman buna göre hareket etmek gerekiyor. Tüm yıl boyunca Uzak Doğu'nun kalkınması çerçevesinde devlet şirketinin kurulmasını tartıştık. Olmuyorsa bu tartışmayı bırakın. Bazı şeyler yapılsa da sorunlar onlarca yıldır birikiyor. Ulaşım ve enerji bu problemlerin başında geliyor." dedi. Rusya'nın çok önemli miktarda enerji üretimi yaptığını hatırlatan Putin, balıkçılık ve işleme endüstrisi ile ilgili büyük perspektiflerin olduğunu, ancak bu fırsatların bir türlü değerlendirilemediğini söyledi. Putin, çalışmaların hızlandırılması ve projelerin uygulamaya konulması için Ekim ayına kadar süre verdi. Putin Maliye Bakanlığı'nın 2025'e kadar Uzak Doğu Gelişim Programı çerçevesinde kabul edilen 3,8 trilyon rublelik bütçeden sadece 296 milyon ruble (9,5 milyar dolar) onay vermesini de eleştirdi. Petrol devi Rosneft'in CEO'su İgor Seçin de sabah saatlerinde Putin'le görüşmesinde Doğu Sibirya ve Uzak Doğu bölgesine gelecek beş yıl içinde 1 trilyon ruble yatırım yapacakları bilgisini verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...