5 saatlik ateşkes bile uygulanamadı

5 saatlik ateşkes bile uygulanamadı

DÜNYA Haberleri

Suriye'de Beşar Esad rejiminin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararı ve Rusya'nın duyurduğu 5 saatlik ateşkese (her gün 09.00 - 14.00) rağmen silahlar susmadı.

Doğu Guta’da bulunan gerginliği azaltma bölgesinden sorumlu Rus General Viktor Pankov, saat 09.00 itibarıyla sivillerin çıkabilmesi için insani koridor açtıklarını söyledi. Pankov "Vafidin yakınlarında açılan koridor, militanların bulunduğu bölgeden yoğun top ateşine maruz kaldı. Siviller bölgeyi terk edemedi” dedi. Bölgede bulunan muhalifler ise, söz konusu bölge yakınlarında kendilerinin saldırı düzenlemediğini açıkladı. Doğu Guta'daki Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) ekiplerinden alınan bilgiye göre, rejim ateşkes saatlerinde de saldırmaya devam etti. Duma, Cisrin, Beyt Sava ve Merc bölgelerine yapılan topçu atışlarında 5 sivil daha hayatını kaybetti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...