Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Orta Doğu'nun en güçlü ordusu TSK

Düzenleyen:
Orta Doğu'nun en güçlü ordusu TSK

GÜNDEM Haberleri

Dünyanın en güçlü ordularının derlendiği Global Firepower, Orta Doğu'nun en güçlü ordusu olarak Türkiye'yi yazdı. Forbes listeyi ilk sayfasından duyurdu.

Savaşın ve kaosun hakim olduğu Orta Doğu'da kuvvetli olarak durmak, sağlam kalmak bu dönemin en güç meselelerinden biri. Bu coğrafya üzerinde bulunan hemen her ülkede yaşanan istikrarsızlık ve iç savaşlar, bölge ülkelerini askeri olarak güçlenmeye sevk ediyor.

TÜRKİYE LİSTENİN İLK SIRASINDA

Dünyanın en güçlü ordularını tespit eden Global Firepower kuruluşu Orta Doğu'nun en güçlü ordularını derledi. Listenin ilk sırasında "gururla" Türkiye bulunuyor. Dünyanın en prestijli ekonomi dergisi Forbes listeyi ilk sayfalarından duyurdu.

Orta Doğu'nun en güçlü ordusu TSK
SAĞLAM BÜTÇE, DEV BAŞARI


Türkiye'nin bu başarısı elbette sürpriz olmadı. Ancak bölgede değerlendirmeye tabi tutulan zengin Suudiler ve teknolojik gizemli İsrailliler de olunca, son 15 yıl içerisinde yapılan atılımlar ile bu noktaya gelen Türkiye için Orta Doğu'da elde edilen bu başarı oldukça önemli görünüyor.

Asker, mühimmat sayısı ile bütçe endeksinin oranlanmasıyla elde edilen sıralamada Türkiye, 80 milyar dolarlık sağlam bütçesi ve 356 bin kişilik ordusuyla önemli ülkelerin de bulunduğu listede 0.2491 puanla liderliğini sağladı.

Orta Doğu'nun en güçlü ordusu TSK
GLOBAL SIRALAMADA 8'İNCİ


Türkiye'nin bu başarısı yalnızca Orta Doğu ile sınırlı değil, aynı zamanda dünya listesinde de geçerliliğini gösteriyor. Bu yıl içinde Global Firepower'ın yayınladığı "Dünya listesi" verilerinde 8'inci sırada yer alıyor.

İLK ÜÇ SIRA; ABD, RUSYA VE ÇİN

İlk üç sırayı ABD, Rusya ve Çin'in paylaştığı en güçlü ordular listesinde Türkiye Almanya da dahil bir çok ülkenin üstünde bulunuyor.

Orta Doğu'nun en güçlü ordusu TSK
İSRAİL TÜRKİYE'NİN GERİSİNDE


Türkiye'nin birinci sırada yer aldığı Orta Doğu'nun en güçlü orduları listesinde ikinci sırada Mısır yer alırken, üçüncü sırada İsrail bulunuyor. Dev yatırımlarla, özellikle Yemen'de Şii milislere yönelik açtığı savaş ile gündemden düşmeyen Suudi Arabistan ise milyarlarca dolarlık yatırımlarına rağmen listenin 5'inci sırasında kendine yer bulabildi. Ateş hattında bulunan Suriye 7'inci sırada yer alırken, 10 ülkenin yer aldığı tablonun sonunda yer alan ülke ise BAE oldu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...