Türkiye'nin hamlesi dünyada ses getirdi! 'Uyuklarken yakaladılar'

Düzenleyen:
Türkiye'nin hamlesi dünyada ses getirdi! 'Uyuklarken yakaladılar'

GÜNDEM Haberleri

Türkiye'nin Alman bilimsel araştırma gemisine verdiği izin Yunan basınında da gündem oldu. Yunan basını bu hamle için "Türkiye Rum Kesimi'ni uyuklarken yakaladı” yorumunda bulundu.

Dün bir Alman bilimsel araştırma gemisinin Kıbrıs ile Girit arasında yapacağı araştırma faaliyeti için Türkiye’den izin istendiği, Türk deniz kuvvetlerinin de Navtex ilan ederek gemiye izin verdiği ortaya çıkmıştı. Milliyet'te yer alan haberin ardından Yunan ve Rum basınında  hükümetlerini eleştiren sert yazı ve karikatürler çıktı. Bu habere atıf yapan Yunan ve Güney Kıbrıs haber siteleri “Güney Kıbrıs yine uyuklarken yakalandı” şeklinde yazarak Rum yönetimine yüklendi. Bir başka haber sitesi ise SAIPEM 12000 sondaj platformunun bölgeden ayrılması ve Alman gemisinin Türkiye’den izin istemesiyle ilgili hazırladığı karikatürünü “Erdoğan’a en güzel tatil hediyesi” yorumuyla verdi.

Türkiye'nin hamlesi dünyada ses getirdi! 'Uyuklarken yakaladılar'

“UYUKLARKEN YAKALANDI”

Bir haber sitesi de Alman gemisinin talebi üzerine ilan edilen NAVTEX ve SAIPEM 12000 sondaj platformunu ayrılmak zorunda bırakan süreç için “(Güney) Kıbrıs Türkiye’nin öngürülemeyen manevralarına bir kez daha uyuklarken yakalandı.” yorumunu yaptı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...