Roketler durdu, hayat normale döndü

Düzenleyen:
Roketler durdu, hayat normale döndü

YAŞAM Haberleri

Terör örgütü PYD-YPG/PKK tarafından atılan onlarca roketin hedefi olan Hatay’ın Reyhanlı ilçesi sakinlerinin yüzleri gülüyor.

Suriye’nin sınır bölgesinde yer alan Hatay’ın Reyhanlı ilçesine, Afrin kırsalındaki teröristler 21 Ocak gününden itibaren birbiri ardına roketli saldırı düzenledi. Günler süren tedirginlikte teröristler tarafından sınır ötesinden atılan 52 roket 4 kişinin ölümüne neden oldu.

Roketler durdu, hayat normale döndü

ÇOCUKLAR ARTIK MUTLU
Endişenin hakim olduğu ilçede yaşayanlar, Zeytin Dalı Harekatı ile teröristlerin sınırdan temizlenmesiyle rahat nefes aldı.

Harekâtın başlarında bölgeye atılan roketler yüzünden tedirgin olan halk rutin hayatına tekrar geri döndü.

Bombardıman altında tedirgin günler geçiren çocuklar artık huzurla oyun oynayıp okullarına gidebiliyor.

Roketler durdu, hayat normale döndü

"AİLELER REYHANLI'YA GERİ DÖNDÜLER"
Teröristlerin roket saldırısı nedeniyle bir ay kurulmayan ilçenin Çarşamba pazarı, tekrar kuruldu.

Zeytin Dalı Harekatı ile birlikte endişelerinin sona erdiğini belirten ilçe sakinlerinden Hüseyin Filiz, yaşanan olay nedeniyle Reyhanlı'dan ayrılanların olduğunu belirterek, “Roketlerin düştüğü zamanlarda çoğu aile çocukların psikolojisi bozulmasın diye Antakya, İskenderun, Adana gibi kentlerdeki yakınlarının yanlarına gittiler. Hayat şimdi normal seviyeye döndü. Aileler tekrar döndüler. Çocukların bir kısmı da bu haftadan itibaren okula başladılar." dedi.

Teröristlerin roketli saldırılarının engellenmesiyle rahat nefes aldıkların anlatan pazarcı esnafından Fatma Tezcan (58), “Çok şükür iyiyiz. Pazar kuruldu ve hayatımız normale dönmeye başladı." dedi.

Roketler durdu, hayat normale döndü

HALK GÜVENLİK GÜÇLERİNE MİNNETTAR
Reyhanlı halkı sakinlerinden Edibe Deliaga (63) ise, teröristleri sınırdan uzaklaştırarak kendilerinin güvenli hissetmelerini sağlayan harekata katılan güvenlik güçlerine sürekli dua ettiklerini ifade etti.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...