Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

DSP'den ilginç 'ittifak' çıkışı: Kim çok milletvekili verirse...

Düzenleyen:
DSP'den ilginç 'ittifak' çıkışı: Kim çok milletvekili verirse...

POLİTİKA Haberleri

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, partiler arasında ayrım yapmadıklarını söyleyerek, "AK Parti veya MHP ile herhangi bir ittifakın içerisinde yer almayız gibi bir önyargımız yok" dedi.

KRT Haber Müdürü Çağlar Cilara'nın programına katılan Aksakal, "Demokratik Sol Parti için Türkiye'de siyaset yapan ya da seçimlere katılan hiçbir partinin bizim için birbirinden farklı mesafesi yoktur. Bu CHP için de geçerli, HDP için de geçerli, AKP için de geçerli. O günkü koşullar geldiğinde yetkili kurulları bunu derinlemesine tartışır. Partinin devlet işleyişindeki katkısının hangi yapı içerisinde verimli olabileceğine inanırsa o yapı içerisinde seçimlere katılır ve kimliğiyle Parlamento'da görevini yapmaya başlar.

DSP'den ilginç 'ittifak' çıkışı: Kim çok milletvekili verirse...

Cumhurbaşkanı artık hükümet olacağına göre Cumhurbaşkanı'nın icraatlarından olumlu olanlara evet der, beğenmediklerine Parlamento'da muhalefet eder" dedi.

Aksakal, "Yani AK Parti-MHP ittifakında olmayacağız diye bir şey yok" sorusu üzerine, 'Kesinlikle' dedi.

Aksakal şöyle devam etti: "Mutlaka CHP ile ittifak kurarız gibi bir saplantımız olmadığı gibi 'AK Parti'yle ya da Milliyetçi Hareket Partisi'yle bir ittifak içinde olmayız' gibi bir önyargımız yok. A Partisi geldi dedi ki 'Sizinle ittifak yapalım, 10 milletvekili verelim'. B partisi de geldi dedi ki "Biz size 30 milletvekili verelim". Biz herhalde saf değiliz, 10 milletvekili veren yere gidip güdük kalalım. Niye gidelim 10 tane milletvekiliyle oralarda bocalayalım."

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...