Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rum Bakan ve Başpiskopos'tan Türkiye'ye alçak tehdit

Düzenleyen:
Rum Bakan ve Başpiskopos'tan Türkiye'ye alçak tehdit

DÜNYA Haberleri

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, Akdeniz'de yaşanan doğalgaz gerilimiyle ilgili AB'yi Türkiye konusunda susmakla suçladı. Rum Başpiskopos ise Türkiye'nin ağır bedel ödeyeceğini öne sürerek tehditler savurdu.

Türkiye’nin, daha önce hiç duyulmamış önerilerle kendi görüşünü dayatmaya çalıştığını ileri süren Rum Bakan, bu önerilerin uluslararası hukukla, BM Deniz Hukuku Sözleşmesi ile hiçbir alakası olmadığını öne sürdü. Kıbrıs Postası'nın haberine göre Kasulidis, ''En zoru da uluslararası toplumun bu örnekte Türkiye'nin güç kullandığını, güç kullanmakla tehdit ettiğini ancak kimsenin kılının kıpırdamadığını görmezden gelmesidir'' diye konuştu.

TÜRKİYE'YE KÜSTAH TEHDİT

Yunanistan Yeni Demokrasi Partisi Kuzey Atina Milletvekili ve Dışişleri Bölümü Başkanı Yorgos Kumuçakos da, Avrupa Birliği'ne yönelik sert sözler kullandı ve AB'nin itibarının ortadan kalktığına işaret etti. Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos da Türkiye'nin Akdeniz'deki tavırlarının karşılığı olacağını ve bedelini pahalı şekilde ödeyeceğini savundu.

"TÜRK MEYDAN OKUMALARI..."

Kıbrıs Rum Üniversitesi'nde düzenlenen "Kenardan perde önüne, Doğu Akdeniz’de kavşak ülke olarak Yunanistan" konulu konferansta konuşan Kasulidis, "Türkiye’nin hiçbir engelle karşılaşmadan Doğu Akdeniz’i kontrol etmeyi başarıp başaramayacağı" yönünde sorular aldığını açıkladı. Kasulidis bu soruya şöyle cevap verdi:

"Doğu Akdeniz’de sadece çıkarı bulunan Kıbrıs ve Yunanistan da emin değil, üçlü işbirliği kurduğumuz ülkeler de. Çıkarları ve oynayacak rolleri olan Avrupa ülkeleri de bundan böyle karşılarında Türk meydan okumalarını bulacak."

YUNAN SİYASETÇİ HADDİNİ AŞTI

Yunanistan Yeni Demokrasi Partisi Kuzey Atina Milletvekili ve Dışişleri Bölümü Başkanı Yorgos Kumuçakos da "Türkiye’yi haddini aşmakla" suçladı. AB'ye yönelik sert eleştiriler yapan Kumuçakos, "Kıbrıs (Rum Kesimi) münhasır egemenlik alanında bir Avrupa politikasının uygulanması engelleniyor. İlan ettiği politikasında istikrarlı olmak istiyorsa AB de Kıbrıs’ın bölgedeki taleplerini talep etmek zorundadır, aksi halde itibar meselesi ortaya çıkacak. Ankara’ya özlü mesajlar göndermezse AB’nin ne itibarı olacak?" diye sordu.

Brüksel'deki temaslarını tamamlayan Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis de “Halkımızın beklentilerini haklı çıkaracak bir çözüme tehditler altında ulaşılması mümkün değildir” dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...