BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Yemek tutumlu bohçada pişecek

Yemek tutumlu bohçada pişecek

Vadeli İşlemler ve Opsiyon Borsası (VOB) Başkanlığını yürüten İzmirli iş kadını Işınsu Kestelli, Güney Afrika kökenli girişim hareketi Natural Balance ile ortak oldu, bohçayla yemek pişirecek.



Uğur Küçük İSTANBUL Vadeli İşlemler ve Opsiyon Borsası (VOB) Başkanlığını yürüten İzmirli iş kadını Işınsu Kestelli, Güney Afrika kökenli girişim hareketi Natural Balance ile ortak oldu, bohçayla yemek pişirecek. Kestelli ve Balance, 2008 yılında geliştirilen ve tencerenin kendi ısısıyla yemeği pişirmesini sağlayan pişirme torbası Wonderbag’i Türkiye’de üretme kararı aldı. ‘Tutumlu bohça’ adıyla üretilecek torbalar, 22 ülkeye İzmir’den yayılacak. Tutumlu Bohça’nın tanıtımında verilen bilgiye göre, düzenli kullanan aililer yakıt harcamasını Güney Afrika’da yüzde 30, bir Afrika ülkesi olan Rwanda’da yüzde 80’e kadar azalttı. Sera gazı salınımını düşüren bu çevreci ürün, güveçten baharatlı yemeklere, çorbadan pilava kadar her türlü yemeği pişirebiliyor. Işınsu Kestelli, çevreye de büyük katkısı olan ürünün büyük katkı sağlayacağını ifade etti. Türkiye açılımını değerlendiren Natural Balance’ın kurucusu Sarah Collins de Güney Afrika’dan şirket Türkiye ve çevre ülkelere yayılan bu üründeki gelişmenin heyecan verici olduğunu belirtti.
 
 
  • Piyasalar

    Fark %
  • 102921
    % 0.64
  • 3.5389
    % -0.27
  • 4.1872
    % -0.38
  • 4.7758
    % -0.06
  • 148.814
    % -0.5
 
 
 
 
 
KAPAT