'Eşlerimizi bizden ayırdılar'

'Eşlerimizi  bizden ayırdılar'

GÜNDEM Haberleri

28 Şubat sürecinde ordudan atılan Kıdemli Üsteğmen Nejat Özden, “O dönem, baskılara dayanamayıp eşini boşayan, anne ve babasının yanına yollayanlar, resmi nikâhsız olarak aile bütünlüğünü sürdürmek zorunda kalanlar silah arkadaşlarım vardı” dedi.

Özden, yapılan baskıları şöyle özetledi: “Eşimin başörtülü olduğunu öğrenen tugay komutanın eşi diğer subay eşlerini keşif amaçlı evime gönderdi. O noktadan sonra baskılar dayanılmaz oldu, kötü haber çok da gecikmedi, ordudan atıldığımı bana tebliğ eden komutan, ‘Bu tugayda gidecek en son kişi sendin’ demişti. İhraçtan sonra da baskılar dinmedi. İstanbul’a geldim ve bir iş buldum. Batı Çalışma Grubu’nun uzantıları bizlerle uğraşmaya başladı. Çalıştığım şirketin sahiplerine baskı yaptılar. ‘O burada çalıştığı sürece size rahat yok.’ dediler. Ben de ceketimi alıp çıktım. 3 ay işsiz kaldım.”

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...