'Partigöç’ü de vurun' emri vermiş

'Partigöç’ü de vurun' emri vermiş

GÜNDEM Haberleri

FETÖ’nün darbe girişimini engelleyen isimlerden Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı’nın, darbeci tuğgeneral Semih Terzi’den sonra bir başka darbeci generalin daha öldürülmesi için emir verdiği ortaya çıktı.

15 Temmuz gecesi Genelkurmay’daki eylemlerle ilgili sözde "yurtta sulh konseyi" üyelerinin de aralarında bulunduğu 224 sanığın yargılandığı Genelkurmay "çatı" davasına devam edildi. Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmada, Orgeneral Yaşar Güler'in koruma ekibinde yer alan Astsubay Ali Taş tanık olarak dinlendi. Taş, o gece telefonla görüştüğü Zekai Aksakallı Paşa’nın kendisine darbe girişiminde yer alan askerlerin yanı sıra sözde "yurtta sulh konseyi" üyesi sanık eski tuğgeneral Mehmet Partigöç'ü vurmasını emrettiğini söyledi. Partigöç, o dönem Genelkurmay Personel Plan ve Yönetim Daire Başkanıydı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...