Liselere 'tam kapasite'

Liselere 'tam kapasite'

GÜNDEM Haberleri

Anadolu ve fen liselerinin sınıf mevcutları artırılacak. Öğrencilerin istemedikleri okulda veya bölümde okumalarının önüne geçilecek.

Anadolu ve fen liselerinin sınıf mevcutları artırılacak. Öğrencilerin istemedikleri okulda veya bölümde okumalarının önüne geçilecek. nbsp;Genel liselerin Anadolu lisesine dönüştürülmesi ya da mesleki teknik ortaöğretime devri ile sınavsız öğrenci alan genel liselerin kalmaması üzerine Milli Eğitim Bakanlığı, Anadolu ve fen liselerinin sınıf mevcutlarında artışa gidiyor. Bakan Nabi Avcı'nın oluru ile il milli eğitim müdürlüklerine "kontenjan" konulu bir yazı gönderildi. Bakanlığa bağlı merkezi sınavla öğrenci alan her türdeki Anadolu liseleri ile fen ve sosyal bilimler liselerinin şube kontenjanlarında artışa gidilmesi, kapasite artışı sağlanmasında ve talebin karşılanmasında gerekli görüldüğü ifade edildi. Bu kapsamda hazırlık sınıfı ve yeni kayıt olacak 9 uncu sınıf öğrencileri için şube kontenjanlarının merkezi sınavla öğrenci alan fen, sosyal bilimler liseleri ve Anadolu sağlık ve sağlık meslek liselerinde 30 olması kararlaştırıldı. Anadolu türündeki diğer okullar ile bunların dışında merkezi sınavla öğrenci alan okullarda ise sınıf mevcutlarının 34 olarak belirlendi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...