Darbe esnafı iflas etme noktasına getirdi

/ Kaynak: İHA
Darbe esnafı iflas etme noktasına getirdi

DÜNYA Haberleri  / İHA

Mısır'da darbe sonrası esnaf, yerel halkın ve turistlerin alışverişten kaçındığını belirterek, iflas etme noktasına geldiklerini söyledi.

Halk isyanı ile Mübarek'in devrilmesinin ardından seçimle gelen Muhammed Mursi'ye yönelik darbe yapan Mısır ordusu, halkı ve esnafı perişan etti. Kahire çarşılarında esnaf hemen hemen her gün siftah yapmadan dükkan kapattıklarını dile getirirken, Han El Halili çarşısında da birçok esnaf sinek avlıyor. Kahire çarşısında kalabalıklaşan insanların olmasına rağmen esnaf alışverişin olmadığını dile getirdi. Darbe öncesinde işlerin iyi olduğunu belirten çarşı esnafı, darbeden sonra işlerin büyük oranda düştüğünü söyledi. Bir çarşı esnafı, son dönemlerde işlerin duraksadığını ifade ederek, "25 Ocak'tan önce işler daha iyiydi, günde ortalama 40 otobüs geliyordu. Fakat şimdi günde ortalama 4 otobüs geliyor. Son 2-3 ayda işler biraz daha iyi olmaya başladı ama son dönemde olan olaylardan ötürü turizm durdu. Çünkü turizm ülkenin istikrarı ve güvenliğine bağlı" dedi. nbsp;Bir başka esnaf ise, "25 Ocak'tan önce işler çok iyiydi. Turistler çoktu, korku yoktu ama devrimden sonra gelen turistler azaldı. Arap ülkelerinden gelecek insanlar olabilir ama Avrupa ve Amerika'dan güvenlik ve istikrar oluşmadan kimse gelmez" diye konuştu.

DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...