ABD’deki Türkler PYD’ye yardıma karşı ayakta

Düzenleyen:
ABD’deki Türkler PYD’ye yardıma karşı ayakta

Ekonomi Haberleri

Amerika’da yaşayan Türk toplumu, ödediği vergilerle terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı PYD’ye yardım yapılmasına tepkili.

Türk iş adamı Murat Güzel’in öncülüğünde başlatılan girişimle MÜSİAD ABD Şubesi, Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu ile Amareki ve Türk-Amerikan Ulusal Yönetim Konseyi (TASC) temsilcileri Kongre binası önünde toplanarak ödedikleri vergiler üzerinden PYD/PKK’ya yardım yapılmasına tepki gösterdi. MÜSİAD ABD Başkanı Mustafa Tuncer ABD’de Türkiye kökenli ve farklı Müslüman ülkelerden gelmiş milyonlarca insan olduğunu belirterek “Vergilerimizle terör örgütü desteklenemez.” dedi.
FETÖ LİDERİ DE VAR
Cihannüma ABD Başkanı Levent Ali Yıldız ise “Sadece PYD değil, burada bulunan FETÖ elebaşının iadesi konusunda da ikili ilişkilerde meydana gelen tahribat söz konusu.” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’nin PYD’ye desteği üzerine ABD’deki Türk iş adamlarına vergilerine sahip çıkma çağrısında bulunmuştu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...