Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

UNICEF, Esad'ın sözünü tutmasını bekleyecek

Düzenleyen:
UNICEF, Esad'ın sözünü tutmasını bekleyecek

DÜNYA Haberleri

UNICEF, Esad rejimi ablukasındaki Doğu Guta'daki 180 bin sivile insani yardım ulaştırabilmek için rejimin verdiği taahhüdü yerine getirmesini beklediklerini açıkladı.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölge Direktörü Geert Cappelaere, BM Cenevre Ofisi'nde düzenlediği basın toplantısında BM'nin aldığı 30 günlük "insani ateşkes" kararına rağmen Doğu Guta'ya yönelik saldırıların devam ettiğini söyledi.

Cappelaere, Duma ilçesi başta olmak üzere Doğu Guta bölgesinde yaşayan 180 bin sivile yönelik gıda ve tıbbi malzemelerden oluşan 8 BM konvoyunun sevkiyatı için Esad rejiminin iznini aldıklarını belirtti.

UNICEF Direktörü, "Bunun gerçekleşmesini umuyoruz. Konvoyların hareket etmesi için cumartesiden bu yana hazır bekliyoruz." dedi.

Doğu Guta'ta yaşayan yaklaşık 400 bin sivilin 200 binini çocukların oluşturduğunu anımsatan Cappelaere, pazar günü hareket etmesini umdukları konvoyda 70 bin çocuğa yetecek kadar yaşamsal insani yardımların yer aldığını dile getirdi.

Binden fazla yaralı ve hastanın tahliyesi için izin hala çıkmadı

Cappelaere, Doğu Guta'taki sivillerin kalan kısmına insani yardım gönderilmesi ve bölgedeki binden fazla yaralı ve hastanın tahliyesine dair rejim ile hala bir anlaşmaya varılamadığını kaydetti.

Bir soru üzerine Cappelaere, bölgedeki tüm çocukların bombardımandan korunmak için aileleriyle birlikte yer altındaki tünellerde yaşadığını belirterek, "Bölgedeki bazı UNICEF yetkilileri çocuklara mağaralarda eğitim veriyor. Maalesef durum bu." ifadesini kullandı.

Cappelaere, geçen hafta Doğu Guta'daki saldırıları protesto etmek için "içi boş" basın açıklaması yayımlandığını anımsatarak, "Artık hiç bir kelime Suriye'de milyonlarca çocuğun çektiği acıyı tam olarak ifade edemez." dedi.

Suriye iç savaşında 5,4 milyon çocuğun komşu ülkeler Türkiye, Lübnan ve Ürdün gibi ülkelerde sığınmacı durumuna düştüğünü belirten Cappelaere, Doğu Guta'ya yönelik şiddete son verilmesi çağrısını yineledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...