Murat Karayalçın'a "usulsüzlük" davası

/ Kaynak: AA
Murat Karayalçın'a "usulsüzlük" davası

Politika Haberleri  / AA

Anayasa Mahkemesinin, SHP hesaplarında usulsüzlük olduğu iddiasıyla yaptığı suç duyurusu üzerine, Murat Karayalçın hakkında dava açıldı.

Anayasa Mahkemesinin, SHP hesaplarında usulsüzlük olduğu iddiasıyla yaptığı suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturmada, partinin eski Genel Başkanı Murat Karayalçın hakkında dava açıldı. Anayasa Mahkemesinin, Sosyaldemokrat Halk Partisi'nin (SHP) hesaplarında usulsüzlük olduğu iddiasıyla yaptığı suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturmada, partinin eski Genel Başkanı Murat Karayalçın ve Genel Sayman Abdullah İlhan Göğüş hakkında dava açıldı. Davanın iddianamesinde, Anayasa Mahkemesi Başkanlığının, 5 Şubat 2013'te, SHP'nin 2007'deki kesin hesabına ilişkin, "mahkemeye belgelerin istendiği şekliyle verilmediği, hesap verilebilir şekilde kayıt ve belge düzeni ile hesabın dışında gelir ve giderin oluşturulmadığı, inceleme ve araştırmayı engellemeye yönelik eylemler tespit edildiği" yönünde suç duyurusunda bulunduğu hatırlatıldı.
Bir yıla kadar hapis istemi
Yapılan inceleme sonucunda, Karayalçın ve Göğüş'ün söz konusu suçu işlediğinin anlaşıldığı belirtilen iddinamede, sanıkların, nbsp;2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu'nda düzenlenen "Cumhuriyet Başsavcılığına ve Anayasa Mahkemesine gerekli bilgilerin verilmemesi" suçundan bir yıla kadar hepsi istendi.
Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...