Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Topkapı'da yangına karşı süper koruma

- Güncelleme:
Topkapı'da yangına karşı süper koruma

Ekonomi Haberleri

İçinde paha biçilemez "kutsal emanetler" barındıran Topkapı Sarayı, muhtemel yangınlara karşı son model sistemlerle korunuyor.

İçinde paha biçilemez "kutsal emanetler" barındıran Topkapı Sarayı, muhtemel yangınlara karşı son model sistemlerle korunuyor. nbsp;Topkapı Sarayı Müzesinin geneli ve avlularda hidrant yangın dolabı ve hortumdan oluşan "sulu söndürme" sistemi bulunuyor. Harem bölümü de sulu sistem ile korunuyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan edinilen bilgilere göre; Haremin belirli noktalarında ise yangın dolapları ve hidrantlar bulunuyor. Gözdeler dairesinde "yangın algılama sistemi" yer alırken, sarayın 11 bölümünde aynı sistem çalışıyor. 3 bölümde de sönderme sistemi bulunuyor. Padişahların kıyafetlerinin bulunduğu kumaş deposunda ve arşivde "karbondioksitli söndürme sistemi" devrede tutulurken, Ağalar Camii'nde ise "argon gazlı" söndürme sistemi kuruldu. Kutsal Emanetler kısmında ise "hava örneklemeli algılama" mevcut. Sarayın hazine kısmında herhangi bir yangın algılama sisteminin mevcut olmadığı belirtilirken, muhtemel bir yangın halinde itfaiyenin 6 dakikada Topkapı Sarayı'na ulaşabildiği dikkat çekildi. Harem bölümü dahil olmak üzere tüm elektrik kabloları yenilenirken, onarımı yapılan bölümlerde yangına karşı korunaklı kablolar döşendi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...