40 bin hayvan gümrükte yakalandı

40 bin hayvan gümrükte yakalandı

YAŞAM Haberleri

Yasa dışı yollardan Türkiye'ye sokulmak istenen hayvanların ele geçirilmesinin yanı sıra geçen yıl 300 bin lira değerinde hayvan derisi kaçakçılığı engellendi.

Canlı ya da ölü hayvan ve bitki türleriyle bunlardan yapılmış ürünlerin yasa dışı ticaretini içeren "biyokaçakçılık" kapsamında geçen yıl çeşitli tür ve miktarda tohum, fidan, canlı hayvan ve hayvan derisi gümrüğe takıldı. Gümrük Muhafaza ekiplerince 2017'de düzenlenen operasyonlarda yaklaşık 4,5 milyon lira değerinde canlı hayvan, 1 milyon lira değerinde tohum ve fidan, 300 bin lira değerinde hayvan derisi kaçakçılığı engellendi. Gümrüklerde ele geçirilen canlı hayvan sayısı 40 bini buldu. Bu kapsamda, geçen yıl 28 bin 320 lira değerinde 4 bin yavru kaplumbağa, 240 bin 317 lira değerinde 128 kedi, 96 bin lira değerinde 12 doğan, 10 bin lira değerinde 45 papağan ve 15 tarantula gümrüğe takıldı. Söz konusu kaçakçılığın yüzde 54'ü havalimanlarında engellendi, bunu sırasıyla kara sınır kapıları, limanlar ve posta idareleri izledi. Canlı hayvanları gümrük kontrolü olmaksızın ülkeye sokmaya çalışanlar hakkında Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında cezai işlem uygulanıyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...