Suriye yönetimi, 'Terörü destekleyen ülkeler pişman olacak'

Suriye yönetimi, 'Terörü destekleyen ülkeler pişman olacak'

DÜNYA Haberleri

Suriye'nin BM Daimi Temsilcisi Beşşar Caferi, muhalifleri 'terörist' olarak niteleyerek, bazı ülkelerin verdiği destek sebebiyle pişman olacağını söyledi.

Suriyelitemsilci Caferi, dün BM Güvenlik Konseyi'nde Suriye'deki durumun ele alındığı 'Ortadoğu'daki durumlar' başlıklı oturumda yaptığı konuşmada Türkiye'yi teröre destek vermekle suçladı. Caferi; muhalifleri kastederek, terörün sınırları aşarak gündüz gözüyle ve uluslararası örgütlere üye ülkelerin bilgisi dahilinde eylemlerini yaptığını savundu. Suriyeli temsilci, "Sınırları aşan bu teröristler Türkiye sınırından sızmaktadır. Suriye'ye düşmanlık besleyen ülkeler kendilerine cihatçı adını veren tekfirci selefi grupları desteklemekte ve Suriyelileri katleden terörü finanse etmekte." dedi. Caferi, "Bu terör, teröristleri destekleyen ve koruyan ülkelere uzanacak. Bir kısmına da ulaştı bile. Söz konusu ülkelerin bu teröre karşı önlem almaması halinde terör hepimizi yok edecek. Teröre destek veren ülkelerin hükümetleri bir gün Suriye halkına ve ekonomisine karşı yaptıklarından dolayı pişman olacak." ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...