Yeşilay, bağımlıları hayata döndürecek

Yeşilay, bağımlıları hayata döndürecek

YAŞAM Haberleri

Yeşilay, bağımlıları maddeden arındırmak ve sağlıklı bir ruh hâliyle topluma katılması amacıyla, bu yıl içinde ahilik kültüründen izler taşıyan rehabilitasyon merkezleri kuracak.

Konu hakkında bilgi veren Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk "Uyuşturucu bağımlısının uçtan uca tedavisi ve sosyal hayata kazandırılması, ancak entegre çalışan bir ekosistemle mümkündür. Türkiye Rehabilitasyon Modeli projesi bunun için geliştirildi. Modelle, kurulacak rehabilitasyon merkezlerinin hizmet sunumu, finansmanı, insan kaynağı, akreditasyonu ve denetimini içeren kapsamlı bir altyapı çalışması yapıldı. Fizibilite çalışmaları sonucunda dünyadaki en iyi örnekler doğrultusunda Türkiye kültürüne uygun bir ekosistem tasarlandı. Şimdi ilgili bakanlıkların bu düzenlemeleri hayata koymasını bekleniyor" ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...