Binnaz Uslu, 'Uyutulduğum 6 günü hatırlamıyorum'

Binnaz Uslu, 'Uyutulduğum 6 günü hatırlamıyorum'

FUTBOL Haberleri

Uzun bir tedavi döneminin ardından sağlığına kavuşan milli atlet Binnaz Uslu, "Zor bir süreçten geçtim ama şimdi çok iyiyim" dedi.

nbsp;İngiltere'deki Avrupa Takımlar Şampiyonası'nda yüksek ateş ve karın ağrısı ile başlayan rahatsızlığı, yoğun bakıma alınması ve ameliyat olmasına kadar giden Binnaz Uslu, yaşadığı süreci anlattı. Çok iyi bir tedavi süreci geçirdiğini ve şu an hiçbir sıkıntısının bulunmadığını, sporcu olmasının hastalığı yenmesindeki en büyük etken olduğunu vurgulayan Uslu, "Profesyonel sporcu olduğum için çok güçlü bir bünyeye sahibim. Normal bir insan bunu yaşamış olsa şu an hala hastanede olabilirdi ve kalıcı hasarlara maruz kalabilirdi. Ancak benim tüm işlevsel durumlarım yerinde, testlerim normal, hiçbir sıkıntım yok. Hayatıma kaldığım yerden devam ediyorum" diye konuştu. Uslu, İngiltere'deki yarıştan bir gün önce yüksek ateş ve titreme ile başlayan sağlık sorunu şöyle anlattı: "O gün hiçbir sıkıntım yoktu arkadaşlarımla oturdum, sohbet ettim. Akşam odama gittikten sonra ateş ve titreme başladı. Antrenörüme haber verdik. Ateş düşmeyince ambulans ile hastaneye götürüldüm. Orada karnımda bir ağrı hissettim, ardından kusma başladı. Ateşim 41 dereceye çıktı, sonrasını hatırlamıyorum. Doktorlar müdahale etmiş, gerekli testler yapılmış. Bir enfeksiyondan dolayı karın boşluğunda kirli su birikmiş. Bu enfeksiyon yediğim her şeyden klimadan bile geçebilirmiş. Aslında daha erken belirti göstermesi gerekirmiş ama sporcu olduğum için vücudum son noktaya kadar savaşmış. Hastalığın buradan başladığını düşünüyoruz. Bende belirti olmadı, sadece son ana kadar direndim ve son anda yüksek ateşle birlikte hastalık ortaya çıktı. Buradaki antrenmanımda ufak bir ateşlenme yaşamıştım ama havalar sıcaktı. Sıcakta çalıştığımız için olmuştur diye düşünmüştüm."

nbsp;"Uyutulduğum 6 günü hatırlamıyorum"

İngiltere ve Ankara'daki doktorlarına teşekkür eden Binnaz Uslu, "Tedavi sürecimde hiçbir sorun yaşamadım. Zaten İngiltere'de uyutulduğum 6 günü hatırlamıyorum. Sonraki iki günü hatırlıyorum" ifadelerini kullandı. Bu sezon katılmayı planladığı Avrupa Takımlar Şampiyonası, Akdeniz Oyunları, Üniversite Yaz Spor Oyunları ve Dünya Şampiyonası'nı kaçırdığını kaydeden Uslu, şöyle devam etti: "Özellikle Akdeniz Oyunları'nda madalya hedefliyorduk ama olmadı. Önemli olan sağlığıma kavuşmuş olmam, sağlık her şeyden önemli. Hedeflerim değişmedi. Avrupa ve dünya şampiyonalarında madalya almak için çalışmaya devam edeceğim. Bu hastalık spora engel değil. Doktorlarım, kendimi ne zaman hazır ve iyi hissedersem o zaman piste dönebileceğimi söylediler ama bu sezonu kapattım. Bu bir süreç. 17 yıldır spor yapıyorum. Hiç uzun tatil yapmamıştım. Şimdi kendimi bir tatilde gibi hissediyorum. Sevdiklerime vakit ayırıyorum."

nbsp;"Antrenörümle ilgili yazılanların hiçbiri gerçek değil"

Milli atlet, hastalığının antrenörünün verdiği serumdan veya bir doping ilacından kaynaklanmış olabileceği ile ilgili spekülasyonlara da değinerek, "Antrenörüm Yahya Sevüktekin ile ilgili yazılanların hiçbiri gerçek değil. Antrenörüm bana serum filan vermedi. 9 yıldır Dünya Dopingle Mücadele Ajansı'nın (WADA) kontrol listesinde olan elit bir sporcuyum. İngiltere'deki yarıştan önce WADA'ya kan tahlili verdim. Yarıştan 3 gün önce de Ankara'da kamp yaptığım otele WADA yetkilileri geldi ve idrar örneği aldı. Tüm bu tahlillerin sonuçları ortada, istenildiği zaman gerekli yerlere vermeye hazırız" şeklinde konuştu. "Bunlar sadece hoş olmayan zihniyetlerin ürünü" diyen Binnaz Uslu, sözlerini şöyle tamamladı: "Milli atlet olduğum için operasyonum gizli tutuldu ve sonuçta böyle söylentiler çıktı. Ülserimin olduğu bile yazıldı. Ülseri olan biri atletizm gibi ağır bir sporu yapamaz. Ailem ve antrenörüm bana çok yansıtmadı. Ben de sonradan öğrendim ama sadece gülüp geçtim." Uzun bir tedavi döneminin ardından sağlığına kavuşan milli atlet Binnaz Uslu, "Zor bir süreçten geçtim ama şimdi çok iyiyim, ailemle birlikte evimde dinleniyorum" dedi. İngiltere'deki Avrupa Takımlar Şampiyonası'nda yüksek ateş ve karın ağrısı ile başlayan rahatsızlığı, yoğun bakıma alınması ve ameliyat olmasına kadar giden Uslu, yaşadığı süreci AA'ya anlattı. Çok iyi bir tedavi süreci geçirdiğini ve şu an hiçbir sıkıntısının bulunmadığını, sporcu olmasının hastalığı yenmesindeki en büyük etken olduğunu vurgulayan Uslu, "Profesyonel sporcu olduğum için çok güçlü bir bünyeye sahibim. Normal bir insan bunu yaşamış olsa şu an hala hastanede olabilirdi ve kalıcı hasarlara maruz kalabilirdi. Ancak benim tüm işlevsel durumlarım yerinde, testlerim normal, hiçbir sıkıntım yok.

Hayatıma kaldığım yerden devam ediyorum" diye konuştu. Uslu, İngiltere'deki yarıştan bir gün önce yüksek ateş ve titreme ile başlayan sağlık sorunu şöyle anlattı: "O gün hiçbir sıkıntım yoktu arkadaşlarımla oturdum, sohbet ettim. Akşam odama gittikten sonra ateş ve titreme başladı. Antrenörüme haber verdik. Ateş düşmeyince ambulans ile hastaneye götürüldüm. Orada karnımda bir ağrı hissettim, ardından kusma başladı. Ateşim 41 dereceye çıktı, sonrasını hatırlamıyorum. Doktorlar müdahale etmiş, gerekli testler yapılmış. Bir enfeksiyondan dolayı karın boşluğunda kirli su birikmiş. Bu enfeksiyon yediğim her şeyden klimadan bile geçebilirmiş. Aslında daha erken belirti göstermesi gerekirmiş ama sporcu olduğum için vücudum son noktaya kadar savaşmış. Hastalığın buradan başladığını düşünüyoruz. Bende belirti olmadı, sadece son ana kadar direndim ve son anda yüksek ateşle birlikte hastalık ortaya çıktı. Buradaki antrenmanımda ufak bir ateşlenme yaşamıştım ama havalar sıcaktı. Sıcakta çalıştığımız için olmuştur diye düşünmüştüm."

nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...