Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Davutoğlu, 'Türkiye Mısır'ın iç işlerine karışmıyor'

/ Kaynak: AA
Davutoğlu, 'Türkiye Mısır'ın iç işlerine karışmıyor'

GÜNDEM Haberleri  / AA

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Azerbaycan'da, Mısır'da yapılan darbeyi eleştirmenin, bu ülkenin iç işlerine karışmak anlamına gelmediğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, resmi temaslar için geldiği Azerbaycan'da, Mısır'da yapılan darbeyi eleştirmenin, bu ülkenin iç işlerine karışmak anlamına gelmediğini söyledi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, resmi temaslar için geldiği Azerbaycan'da, mevkidaşı Elmar Memmedyarov ile düzenlediği basın toplantısında, Mısır'da yaşanan son gelişmeler konusunda değerlendirmelerde bulundu. Mısır'ın, Türkiye için önemli, aziz ve dost ülke olduğunu söyleyen Davutoğlu, buradaki her gelişmenin bölgeyi etkileyebilecek nitelikte olduğunu, olumlu gelişmelerin bölge istikrarına katkı sağladığını, olumsuz gelişmelerin ise tüm bölgeye sirayet ettiğini kaydetti. Türkiye olarak Mısır halkına güvenen bir politika benimsediklerini ve Türkiye'den zikredilen kanaatlerin Mısır halkına duyulan güvenin işareti olduğunu ifade eden Davutoğlu, Mısır'da halkın tercihi ile seçilen cumhurbaşkanının görevden alındığını, bu durumdan da haklı olarak kaygı duyduklarını belirtti. Türkiye olarak bu kaygıları dile getirdiklerini söyleyen Dışişleri Bakanı Davutoğlu, "Bu kaygıların dile getirilmesi ve seçilmiş, meşrutiyetini halktan alan bir sürecin bir an önce başlatılmasını talep etmek iç işlere müdahale gibi algılanmamalıdır. Aksi takdirde, darbeyi savunan ve yeni yönetime tebrik mesajı gönderen ülkeler de Mısır'ın iç işlerine karışmış oluyorlar. Biz Mısır'ın her kesimini, hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun kardeşimiz ve dostumuz olarak biliyoruz. Mısır'ın bir an önce istikrara kavuşmasının bölgenin her zamankinden daha fazla ihtiyacı var. Bunun için de Mısır halkının iradesinin tecelli etmesine herkes gayret sarfetmelidir" dedi.
Türkiye-Mısır ilişkilerinin bundan sonraki sürecini de değerlendiren Davutoğlu, iki ülke arasında köklü ve tarihi ilişkiler olduğunu, bu ilişkilerin daha da ilerletilmesi için Türkiye'nin güçlü bir irade ortaya koyduğunu vurguladı.
Mısır devrimi sonrası, orada güçlü bir işbirliği mekanizması kurduklarını ifade eden Dışişleri Bakanı, "Mısır ekonomisine katkı olarak 2 milyar dolarlık kredi sağladık. Mısır'da yaklaşık 50 bin kişinin istihdam edildiği yatırımlarımız var. Bu anlamda Türkiye-Mısır ilişkileri hiçbir zaman kesintiye uğramaz. Önemli olan halk idaresi ile göreve gelmiş iktidarın, tekrar görevi devralmasıdır. Aksi takdirde birçok ülkede benzer gelişmeler yaşanır, cumhurbaşkanlarını darbe ile değiştirmeye kalkışırlar ve bunun sonu gelmez" diye konuştu. nbsp;
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...