EPİAŞ'ın merkezi Ankara olabilir

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
EPİAŞ'ın merkezi Ankara olabilir

Ekonomi Haberleri  / AA

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Enerji borsasına ilişkin "EPİAŞ'ın merkezinin Ankara'da olmasıyla alakalı önemli bir görüş oluştu" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Enerji borsasına ilişkin "EPİAŞ'ın merkezinin Ankara'da olmasıyla alakalı önemli bir görüş oluştu. Nihai kararımızı vermiş değiliz, Ankara'da mı İstanbul'da mı kuralım diye" dedi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Uluslararası Enerji Ajansı (UEA) İcra Direktörü Maria Van Der Hoeven'ı Bakanlıkta kabulu sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Enerji Borsası olarak da adlandırılan EPİAŞ'ın (Enerji Borsası) kurulmasına ilişkin sözleşme taslağının hazırlandığı anımsatılarak değerlendirmesi sorulması üzerine Yıldız, şunları kaydetti: "EPİAŞ'ın merkezinin Ankara'da olmasıyla alakalı önemli bir görüş oluştu. Nihai kararımızı vermiş değiliz, Ankara'da mı İstanbul'da mı kuralım diye. Şu ana kadar TEİAŞ'ın yüzde 30'lar civarında, Borsa İstanbul'a yüzde 30'lar civarında ve özel sektöre de pay vereceğimiz bir yapıyı kurguluyoruz. Bunun kuruluş sermayesi yaklaşık 40 milyon lira civarında olacak ve 100'ün üzerindeki özel sektör temsilciliğinin de müracaatı söz konusu. Bu yalnızca Türkiye'nin aynı zamanda bölgenin de bir borsası halinde olacaktır. Şeffaf bir rekabetçi piyasanın oluşması açısından EPİAŞ'a son derece önem veriyoruz. Merkezi ister Ankara isterse İstanbul'da olsun, bunun serbest piyasaya çok ciddi yankılarının, yansımalarının olacağını ve bunların olumlu manada yürütüleceğini söylemem lazım. Çalışmalarımız nihai noktasına gelmedi. Geldiğinde bunu da zaten kamuoyuyla paylaşacağız." nbsp;
Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...