Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye böbrek taşı açısından riskli bölgede

Türkiye böbrek taşı  açısından riskli bölgede

SAĞLIK Haberleri

Minimal İnvaziv Üroloji Derneği İkinci Başkanı Prof. Dr. Atilla Arıdoğan, Türkiye’nin böbrek taşı oluşumu açısından “kırmızı hat”ta olduğunu söyledi.

Türkiye’nin böbrek taşı oluşumu açısından “kırmızı hat”ta olduğunu söyleyen Minimal İnvaziv Üroloji Derneği İkinci Başkanı Prof. Dr. Atilla Arıdoğan, bu açıdan ülkemizde böbrek taşı ameliyatlarının yaygın olarak yapıldığını belirterek, “Bu ameliyatlar eskiden karın bölgesinde 15-20 santimlik kesiler yapılarak gerçekleştirilirdi. Açık cerrahide böbreği ortaya koyar;  üzerine birkaç tane büyük delik açıp taşı oradan alırdık. Ancak artık bu ameliyatlar çok az yapılıyor. Şu anda idrar kanalından girerek ya da milimetrik lazerlerle sırttan girerek bu ameliyatları gerçekleştiriyoruz” dedi. Henüz böbrek taşının oluşumunu engellemenin mümkün olmadığına da işaret eden Prof. Dr. Arıdoğan, “Son yıllarda ilaç tedavileri de gelişmeye başladı” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...