Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye'den ABD'ye YPG cevabı

Düzenleyen:
Türkiye'den ABD'ye YPG cevabı

POLİTİKA Haberleri

Dışişleri Sözcüsü Aksoy, Pentagon Sözcüsü'nün PKK'lı terörist için 'general' ifadesini kullanmasına 'Saçmalamış' diyerek yanıt verdi.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'un sözcüsü Albay Robert Manning'in "DAEŞ'e odaklandıkları sürece General Mazlum'u ve Suriyeli yerel güvenlik güçlerini desteklemeye devam edeceğiz" sözlerine tepki gösteren Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hami Aksoy, "Pentagon sözcüsü Afrin açıklamasıyla saçmalamış" dedi.

ABD ile oluşturulan çalışma grubu 8-9 Mart'ta toplanacağını belirten Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hami Aksoy, "Beklentimiz ABD'nin taleplerimize dair somut adımlar atması, sözlerini yerine getirmesi. Toplantıda PYD-YPG'ye verilen silahlar konusu ele alınacak. Silahların teslim edilmesini bekliyoruz" şeklinde konuştu. 

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hami Aksoy, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın 19 Mart'ta Washington'da görüşmesinin planladığını da söyledi.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hami Aksoy, Türkiye, Rusya ve İran liderlerinin nisan ayında bir araya gelerek Suriye konusunu görüşeceklerini hatırlattı. Soçi zirvesinin devami niteliğindeki toplantının İstanbul'da yapılması bekleniyor. 

SALİH MÜSLÜM KONUSU 

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Aksoy, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Almanya ziyaretinde Salih Müslüm konusunu da göndeme getireceğini belirtti.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...