Öztürk: Dizilerimize yasak koyanlar kaybeder

Öztürk: Dizilerimize yasak koyanlar kaybeder

MAGAZİN Haberleri

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Öztürk Oran, merkezi Dubai’de bulunan medya grubu MBC’nin Türk dizilerinin gösterimini durdurma kararına ilişkin “Eğer bir rest veya Türkiye’ye koyulmuş bir tavır ise girişimciler olarak biz bu resti görürüz. Yasak kararı bizi olsa olsa daha fazla biler” ifadelerini kullandı.

Oran, açıklamasında, bu kadar uydunun olduğu internet çağında insanların bu dizileri izlemesini kimsenin engelleyemeyeceğini kaydetti. Oran “Bir kanal kapatılabilir belki ama Türk dizilerini yayınlayacak pek çok medya kuruluşu bulunur. Zira bu coğrafyada Türk dizilerine de Türkiye’ye de sempati büyük ve asıl rahatsızlık da bundan kaynaklanıyor. Bu yasakta ısrar ederlerse Türkiye bu ülkelerdeki izleyicilerine ulaşmak için daha zengin bir mecra ve kanal çeşitliliği oluşturarak yasağı fırsata çevirir” bilgisini verdi. Yasaklama kararı ile yasağı koyanların kaybedeceğine işaret eden Oran “Türk dizileri kendi kalitesini sürdürdüğü sürece, Türk yapımlarına mâni olmaya kimsenin gücü yetmez. Uydudan Türk yapımları için özel bir yayın yapmak da şüphesiz bir seçenek olabilir” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...