‘Kauçuk’ta kadın bir işveren

‘Kauçuk’ta kadın bir işveren

Ekonomi Haberleri

Asıl mesleği spor eğitmenliği olmasına rağmen 17 yaşından itibaren babasının yanında, sanayide çalışmaya başlayan Ezgin Öğünç Durhan; hiçbir destek almadan girdiği kauçuk sektöründe kadın işveren poziysonuna geldi.

“Mutfağım atölyem” diyen 41 yaşındaki Durhan, çevresindekilerin tepkilerine rağmen işine tutkuyla sarıldı ve bugün yaklaşık 15 kişiye istihdam sağlıyor. Ankara sanayiinin kalbi OSTİM’de faaliyet gösteren Durhan “Azimli bir kadınım, yılmıyorum. Pes etme huyum yok. Babamdan dolayı sürekli sanayinin içerisindeydim. Annem, babama ‘Bu kızı neden sanayiye götürüyorsun, 17 yaşında’ diyordu. Arkadaşlarım top oynarken, babamla beraber atölyede çalışıyordum. Türkiye’de kauçuk işi yapan tek kadınım. Bir kadının daha hassas, temiz, zamanında iş vereceğini pek bilmiyorlar. Ancak biz istersek, işi alıyoruz. Teslim ettikten sonra da teşekkür ve övgüler geliyor” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...