Vicdan Konvoyu Suriyeli kadınlar için yola çıktı

Vicdan Konvoyu  Suriyeli kadınlar  için yola çıktı

YAŞAM Haberleri

Suriye’de 7 yıldır devam eden savaşta hapsedilen, işkence gören kadınlara dikkat çekmek için oluşturulan “Uluslararası Vicdan Konvoyu”, İstanbul Yenikapı’dan yola çıktı.

Türkiye’deki kadınların öncülüğünde konvoya, 55 ülkeden farklı din, dil, ırk ve kültürlerden binlerce kadın katıldı. Konvoyda Pakistan milletvekili Munaza Hasan, Ukrayna milletvekili Olga Bogomolets, İskoçyalı yazar-gazeteci Yvonne Rıdley, Mandela’nın gelini Rayne Rose Mandela-Perry, İngiliz komedyen Sajeela Kershi gibi önemli isimler de var. 60 otobüsle İstanbul’dan yola çıkan konvoyun Anadolu’dan katılımlarla 200’e yakın otobüsle Hatay’a ulaşması bekleniyor. Konvoy 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Hatay Fuar Alanı’ndan dünyaya seslenecek.  Konvoya destek veren milli ralli şampiyonu ve gazetemiz yazarı Burcu Çetinkaya da “Savaşta herkes zarar görüyor ama en çok kadınlar ve çocuklar etkileniyor. Kadınların bir araya gelip dünya liderlerine bu şekilde sesini duyurmasını çok kıymetli buluyorum” dedi.

Vicdan Konvoyu  Suriyeli kadınlar  için yola çıktı
Gazetemizin yazarı ve milli rallici Burcu Çetinkaya da konvoya destek veriyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...