BM sözcüsü PKK için 'yerel yönetim' dedi

Düzenleyen:
BM sözcüsü PKK için 'yerel yönetim' dedi

DÜNYA Haberleri

PKK'nın sivillerin Afrin'den çıkışına izin vermediğini söyleyen BM Genel Sekreter sözcülerinden Farhan Haq, terör örgütü için 'yerel yönetim' ibaresini kullandı.

BM, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin merkezine girişine 7 kilometre kala, PKK'ya verdiği önemi bir kez daha gözler önüne serdi. Şimdiye kadar Afrin'den 5 bin kişinin ayrıldığını belirten Farhan Haq, terör örgütü PKK'nın kalan sivilleri engellediğini söyledi. Haq, sivillere çıkış izni vermeyen PKK'dan, 'yerel yönetimler' olarak bahsetti.

PKK'NIN YETKİLİ OLDUĞU MESAJI VERMEYE ÇALIŞIYORLAR

Haq, Afrin'e insani erişim ve bölgeden sivillerin ayrılabilmesi için sahadaki bütün taraflarla görüştüklerini ama 'yerel yönetimlerin' izin vermediğini vurguladı.

Haq, AA muhabirinin ''Yerel yönetimler ile kimleri kastediyorsunuz? Bunlar YPG/PKK terör örgütü mü?" sorusuna "Evet onlar da dahil" yanıtını verdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...