HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Müzeleri bile sahte çıktı

Kaynak:
Müzeleri bile sahte çıktı

DÜNYA Haberleri  / 

Çin'de yılda 1 milyon turistin ziyaret ettiği müzedeki tarihi eserlerin çoğu sahte çıktı. Müze sahibi sahte müzeden 80 milyon dolar kazandı.

Taklit ürünleriyle ünlü Çin, portföyüne sahte müzeyi de ekledi. Ülkede, 40 binden fazla eserin sergilendiği ve yılda bir milyon kişinin ziyaret ettiği müze sahte çıktı. Beş yıl önce açılan müze Çin tarihine ait nadide parçalarının sergilendiği öne sürülüyordu. Sahtekarlık durumdan şüphelenen bir yazarın araştırması sonucu ortaya çıktı. 4 bin yıllık olduğu belirtilen bazı eserlerin 20'nci yüzyıldan önce kullanılmadığını fark eden yazarın araştırması sonucu müzede eskitildiğini öğrendi. Araştırmalarda sözde eserlerin gerçek değerinin 13 ila 300 dolar arasında değiştiği belirtildi. İddialar üzerine kapatılan müzenin sahibinin eski bir komünist parti üyesi olduğu ve 100 bin dolar sermayeyle kurduğu müzeden 80 milyon dolarlık servet elde ettiği belirlendi. Bir gazeteye konuşan müze sahibi "Eserlerin gerçek olup olmadığını Tanrı bile anlayamaz" dedi. Çin halkı ise müzenin yeniden açılmasını istiyor. Kamuoyuna göre çakma müze Çin'in en büyük sahte müzesi sloganıyla yeniden düzenlenirse daha çok

DÜNYA
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...