Hükûmetten yatırımcıya 100 milyar liralık teşvik

Hükûmetten yatırımcıya  100 milyar liralık teşvik

Ekonomi Haberleri

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 100 milyar liralık yatırım bazlı teşvik belgesi için 27 Mart’ı işaret etti.

Alternatif Bank’ın galasında konuşan Zeybekci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla teşvik belgesinin 21 ya da 22 yatırımcıya verileceğini duyurdu. Belirlenen 7-8 sektörde, Türkiye’nin artık kendi global devlerini oluşturacağına vurgu yapan Bakan Zeybekci “En çok cari açık verdiğimiz alanlarda proje bazlı yatırım teşvik sistemiyle destek sağlıyoruz” dedi.

FAİZLER DÜŞECEK
Finans sektörüne, kaynakları üretime ve büyüme aktarmaları çağrısında da bulunan Zeybekci, “Türkiye’nin önümüzdeki dönemde en büyük ihtiyacı üretmektir, taş üstüne taş koymaktır. Her yıl 1,2 milyon vatandaşımıza iş bulmamız ve yüzde 6’nın üzerinde büyümemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı. Zeybekci, kredi faizlerinin son dönemde gündemdeki tartışmalardan biri olduğuna değinerek “Bunun zaman içinde oturacağını, olması gereken yere, yani yatırımcıların yatırım yapılabilir kabul ettiği, ihracatçının ‘Ben bununla sipariş alabilirim, hammadde alabilirim, üretim yapabilirim’ diyebileceği seviyelere doğru hızla yaklaşacağını göreceğiz” şeklinde konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...