Borsa İstanbul, yüzde 2 oranında arttı

- Güncelleme:
Borsa İstanbul, yüzde 2 oranında arttı

Ekonomi Haberleri

Borsa İstanbul, Fed Başkanı Ben Bernanke'nin açıklamalarından sonra yaklaşık yüzde 2 oranında artarak 77.000 puan direncinin üzerine yükseldi.

Bernanke'nin parasal genişlemenin makroekonomik verilerin desteklemesi nbsp;halinde bu yıl sonuna doğru azaltabileceği, 2014 yılında ise sonlanabileceği nbsp;söylemine ek olarak makroekonomik verilerin halen tatmin edici olmaktan uzak nbsp;olduğunu belirtmesi küresel piyasalarda pozitif algılandı.Küresel piyasalarda dolar endeksi düşüşe geçerken, buna paralel olarak nbsp;dolar/TL'de 20 Haziran'dan bu yana en düşük seviye olan 1,9103'e geriledi. nbsp;Gösterge tahvilin bileşik faizinin de 8,67'ye gerilemesinin etkisiyle Borsa İstanbul'da işlem gören banka hisselerinin yüzde 4'leri aşan oranda değer nbsp;kazandığı görülüyor. nbsp;Bankacılık endeksi bu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 3,54 nbsp;oranında yükseliş kaydederken BIST 100 endeksi de en yüksek 77.183,75 puanı gördü. nbsp;Analistler, Bernanke'nin sunumunun ardından Temsilciler Meclisi'nde nbsp;yapılacak soru cevap bölümünün saat 17.00'de başlayacağını belirterek, nbsp;Bernanke'nin açıklamalarının piyasaların yönü üzerinde belirleyici olmaya devam nbsp;edeceğini kaydediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...