Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Patronların inovasyon tiyatrosu

Düzenleyen:
Patronların inovasyon tiyatrosu

Ekonomi Haberleri

Aslanoba Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Aslanoba, Türk start-up’lara yeterince yatırım yapılmadığını belirterek “Bizim şu anda en fazla 10 tane internet zenginimiz var. Eğer yüzlerce internet zenginimiz olsa yabancı yatırımcı Türkiye’de start-up’lara yatırım yapar. Koca koca kurumlar, holdingler resmen inovasyon tiyatrosu oynuyorlar” dedi.

İnternet projelerine yatırım yapan yatırımcı Aslanoba, Türkiye girişimcilik ekosistemine ilişkin soruları cevapladı. Türk girişimcilik ekosisteminin arzulanan gelişim için önce “cehaletini” kabul etmesi gerektiğini ifade eden Aslanoba, dijital ekonomi oyununun kurallarının tamamen farklı bir yapıda olduğunu söyledi. Aslanoba, ekonomik kaynakların hâlâ “eski ekonomi” aktörlerinin elinde olduğunu ifade etti. Aslanoba, şu değerlendirmeleri yaptı: Yeni ekonomiyi anlayan internet zenginlerimiz yeterince oluşmadığı için, döngü henüz başlamadı. Kısa film yarışması gibi minik minik ödüllü girişimcilik yarışmaları yapıyorlar, hızlandırıcı programlar yapıyorlar. Start-up’ları kendi mekânlarında topluyorlar ama yatırım yapmıyorlar, ellerini taşın altına koymuyorlar. Kurumlar, kendi Kurumsal Girişim Fonları’nı oluşturmalı ve bu fonların başına dijital zekâsı yüksek kişileri oturtmalı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...