Amerikan Konsolosluğu'nu bombalayan DHKP-C üyesi yakalandı

Amerikan Konsolosluğu'nu bombalayan DHKP-C üyesi yakalandı

GÜNDEM Haberleri

1991 senesinde Amerikan Konsolosluğu'na saldırı düzenleyen ve bir çok noktaya bombalı eylem düzenleyen DHKP-C üyesi İspanya'da yakalandı.

Türkiye'de, 1991 senesinde Amerikan Konsolosluğu dahil bir çok noktaya bombalı eylem düzenleyen ve 4 kişinin ölümüne neden olan terör örgütü DHKP-C'nin bir üyesi İspanya'da yakalandı. İspanya İçişleri Bakanlığı'nın verdiği bilgiye göre, Katalonya Özerk Bölgesi'ne bağlı Girona şehrinde, 2008'de hakkında uluslararası tutuklama kararı çıkarılan terör örgütü üyesi Ali Şahin, İspanyol polisi tarafından gözaltına alındı.Şahin, bazı parti merkezlerine bombalı eylem düzenlemenin yanısıra, Alanya şehrinde bulunan Amerikan Konsolosuluğu ve Amerikan-Türk Kültür derneğine yapılan saldırılardan ve bir Amerikan vatandaşının ölümünden sorumlu tutuluyor.Söz konusu DHKP-C üyesi, üç kişinin hayatını kaybettiği bir polis merkezine yapılan bombalı eyleme dahil omakla da suçlanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...