RTÜK, Seda Sayan'ın sözlerine ağır ceza verdi

Düzenleyen:
RTÜK, Seda Sayan'ın sözlerine ağır ceza verdi

MAGAZİN Haberleri

Ece Gürsel'i konuk ettiği programda söylediği sözler ile tepki çeken Seda Sayan'a RTÜK'ten ceza gecikmedi. Tepki çeken sözler için kanala 5 kez program durdurma cezası verildi.

RTÜK'ün bugün gerçekleştirilen toplantısında, Show TV'de 5 Mart'ta yayınlanan "Seda Sayan'la" programında sunucu Seda Sayan'ın kamuoyunun tepkisini çeken inşaat işçilerine yönelik ifadeleri ele alındı.

Manken Ece Gürsel, dün Seda Sayan'ın kendi adını taşıyan programına konuk oldu. Keyifli başlayan program ilerleyen dakikalarda ilginç bir sohbete sahne oldu. Bilal Özcan'ın, Ece Gürsel'e sorduğu soru üzerine Seda Sayan'dan da cevap geldi. Sayan'ın sözleri gündeme bomba gibi düştü.

SEDA SAYAN'A 5 KEZ PROGRAM DURDURMA CEZASI
Üst Kurul, söz konusu yayında geçen sözler nedeniyle kanala en üst seviyeden ceza olan 5 kez program durdurma müeyyidesinin uygulanmasına karar verdi.

Ceza, 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un 8. maddesinin birinci fıkrasının (f) bendinde yer alan "Toplumun milli ve manevi değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olamaz" hükmünün ihlal edilmesi sebebiyle uygulandı.

ŞİKAYET YAĞDI

Öte yandan Seda Sayan'ın inşaat işçilerine yönelik sözleri için hem İnşaat İşçileri Sendikası hem de vatandaşlardan RTÜK'e son birkaç günde yüzlerce şikayetin ulaştığı öğrenildi. Üst Kurul, bu kapsamda 400'ün üzerinde şikayet aldı.

 

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...