Doğu Guta ikiye bölündü

Doğu Guta ikiye bölündü

DÜNYA Haberleri

Suriye’de Esad rejimi ve destekçileri, 3 Mart’ta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) ateşkes kararına uymayarak Doğu Guta’da gerçekleştirdiği saldırılarda son 48 saatte 100’den fazla sivil öldü.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarriç, çatışmaların ve havan bombardımanının devam ettiğini ve ihtiyacı olan binlerce kişiye insani yardımın ulaşmadığını söyledi. Öte yandan Rusya’nın hava desteğiyle kara harekâtı gerçekleştiren rejim ve milis güçleri, doğudan batıya doğru ilerledi. Rejim, Doğu Guta’nın iki yakasını birleştiren Misraba beldesinden Haresta ilçesine ulaşan 1 kilometrelik koridoru yoğun ateş altına aldı. Çatışmaların devam etmesine rağmen Doğu Guta bölgesi fiilen ikiye ayrılmış oldu. Muhalifler ise, rejimin saldırılarına vur-kaç taktiği ile karşılık vermeye çalışıyor.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...