Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Devletin şefkat eli Sur’a dokundu

Devletin şefkat eli Sur’a dokundu

GÜNDEM Haberleri

Diyarbakır’da terör örgütü PKK’nın kazdığı çukurlar, kurduğu barikatlar, tuzakladığı patlayıcılar ve hayatı hiçe sayan saldırıları sonucu adeta viraneye dönüşen tarihi Sur ilçesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı başta olmak üzere ilgili kurumlarca yürütülen hummalı çalışmalarla ihya ediliyor.

PKK’ya yönelik “Bayrak-12 Sur Müşterek Özel Birlik Operasyonu”nun tamamlandığı 9 Mart 2016’dan bu yana terörün neden olduğu tahribat ve vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için 2 yıl içinde 2 milyar lira kaynakla çok sayıda proje hayata geçirildi. Tahrip olan tarihi yapılar restore edildi, camiler ve okullar onarıldı, mağdur vatandaşlar için TOKİ tarafından 5 bin 637 konut yapıldı. Gazi ve Melik Ahmet caddelerinde Sokak Sağlıklaştırma Projesi uygulandı, Hazreti Süleyman Camisi’nin çevresini kapsayan 115 dönümlük alan gecekondulardan temizlenerek yeniden düzenlendi. Devletin şefkat elinden esnaf da vatandaş da memnun. Sur esnafından Mehmet Biçer, çalışmaların ardından vatandaşlar tarihi ilçeye yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, “Her gün müşteri potansiyelimiz artıyor” dedi. Vatandaşlardan Zehra Kaynak ise çalışmalardan sonra ilçenin çok güzel olduğunu vurgulayarak, “Çok güzel ve muhteşem, anlatmaya gerek yok. İlçe daha da güzelleşiyor” değerlendirmesinde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...