Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye'nin ABD'ye Afrin resti toplantıya damga vurdu

Düzenleyen:
Türkiye'nin ABD'ye Afrin resti toplantıya damga vurdu

GÜNDEM Haberleri

Türkiye ve ABD arasında ilişkilerin düzeltilmesi için oluşturulan 3 komiteden Suriye meseleleriyle ilgili olanı toplandı. Toplantıya, ABD'nin Afrin konusunu masaya taşıma taleplerine Türkiye'nin 'kesin' tavrı damga vurdu.

Görüşmeler başlayınca Amerikan tarafı Afrin konusunu da konuşmak istedi. Türkiye buna itiraz etti ve Afrin konusunda konuşulacak bir şey olmadığını, Türkiye’nin bu konudaki resmi görüşünün belli olduğunu vurguladı.

ABD ISRAR EDEMEDİ

Türk heyetinin kesin tavrını gören Amerikan heyeti de Afrin konusunda ısrar edemedi.Türkiye ise Afrin yerine asıl önemli olanın, iki ülke arasındaki esas problemin Münbiç olduğunu ve bu konunun konuşulması gerektiğini ifade etti.

Türkiye'nin restinden sonra toplantı tamamen Münbiç konusunda ilerledi.

Alman basınına konuşan Bakan Çavuşoğlu, ise Münbiç konusunda Amerikalılarla, Münbiç ve Fırat’ın doğusundaki kentlerin istikrara kavuşturulması yönünde mutabık kaldık. Bunun için çalışma grupları kurduk 19 Mart’ta Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’la görüşeceğim. ABD’nin terör örgütlerine destek vermekten vazgeçeceğini ümit ediyoruz" dedi. Serdar Turgut- Habertürk

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...