Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mahkeme'den flaş Ethem Sarısülük kararı

- Güncelleme:
Mahkeme'den flaş Ethem Sarısülük kararı

GÜNDEM Haberleri

Mahkeme, Ethem Sarısülük'ü öldürmekle suçlanan, polis memuru A.Ş. için yargılama izni alınmadığı gerekçesiyle yargılamayı durdurdu.

Mahkeme, Ethem Sarısülük öldürmekle suçlanan, A.Ş. için yargılama izni alınmadığı gerekçesiyle yargılamayı durdurdu. Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi, Ethem Sarısülük'ün ölümüne ilişkin sanıkpolis memuru A.Ş. hakkındaki davanın, "yargılama izni alınmadan açıldığı" gerekçesiyle "yargılamanın durmasına" ve "gereğinin yerine getirilmesi için dosyanın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesine" karar verdi. Ailenin avukatı Kazım Bayraktar, bunun tamamen polis Şahbaz'ın yargılanmasını engellemeye yönelik bir karar olduğunu, hukuki olmadığını ifade etti: "İzin, ancak görevle ilgili suçlar için geçerlidir. Ancak savcı Veli Dalgalı da zaten iddianamenin tamamına bakıldığında, mealen Şahbaz'ın göreviyle ilgili bir suç işlemediğini ifade ediyor."
"Önümüze yeni bir sorun çıkardılar"
nbsp;"Mahkemeyi hukuka aykırı şekilde uzatmaya çalışıyorlar. Savcı Dalgalı bu tür suçlara bakan bir savcı, bu suçun görevle ilgili olmadığını bildiği için de izin talebine başvurmaksızın iddianameyi hazırladı. Zaten iddianame polisi kurtarmak amacıyla hazırlanmıştı. Ancak mahkeme polisin bu iddianameyle bile yargılanmasını önlemeye, polisi sanık sandalyesine oturtturmamaya çalışıyor." "Soruşturmanın başladığı andan itibaren, siyaset-polis-yargı işbirliğinin yeni bir engeli bu karar."
Ankara Valiliği'nin soruşturma izni vermemesi halinde ise idari mahkemeye başvurmaları gerekeceğini söyleyen Bayraktar, "Bu da yıllara yayılan bir süreçtir. Polis açıkça korunuyor" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...