İftar yemeğinde 'şarap servisi' skandalı

- Güncelleme:
İftar yemeğinde 'şarap servisi' skandalı

GÜNDEM Haberleri

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası'nın verdiği iftar yemeğinde, hibe almaya hak kazanan bir projenin Türk ve İspanyol ortakları kadeh tokuşturdu.

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası, hibe almaya hak kazanan 'Tekirdağ'da Şarap Kümelenmesi' projesinin eğitim toplantısı öncesinde, projenin İspanyol ortaklarının onuruna akşam yemeği düzenledi. İftar davetine katılan İspanyol misafirlerle Tekirdağlı şarap üreticileri yemekte kadeh tokuşturdu. Ticaret Odası'nın ev sahipliğinde gerçekleşen davette, toplumun hassasiyetlerinin gözardı edilmesi bazı oda üyeleri tarafından eleştirildi. Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, 'Şarap Kümelenmesi Projesi'nin İspanyol ortaklarının ve Tekirdağlı şarap üreticilerinin katıldığı yemekte bol miktarda şarap tüketildi. Davete katılan birçok misafirin oruç tuttuğu, ezan okunmasının ardından yemeğe başlamalarıyla anlaşılırken, çorbaların ardından ana yemek siparişlerinin alındığı esnada başta İspanyol konuklar olmak üzere, bazı Türk işadamlarına şarap servisi yapıldı. Kırmızı ve beyaz şarapların, Tekirdağlı üreticilerin ikramı olarak sunulduğu öğrenildi. Şaşkınlık yaşatan 'şarap servisi', yemeğe katılan bazı oda üyeleri tarafından da eleştirildi.
Ticaret ve Sanayi Odası'nın ev sahipliğinde gerçekleşen ve gazetecilerin de bulunduğu yemekte, iftar saatinde Şarap servisi yapılmasını, toplumun hassasiyetlerine saygısızlık olarak nitelendiren üyeler, "Şarap konulu bir toplantıda bu ikramın yapılması normal. Normal karşılamadığımız ise bu ikramın, aynı masada iftar yapan insanların yanında ve iftar saatinde yapılması" şeklinde konuştu.
Gecede konuşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay, 6 ay önce başlayan ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen proje kapsamında, Tekirdağlı Şarap Üreticileri'ne, projenin İspanyol ortakları tarafından eğitim verileceğini bildirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...