PKK'nın sinsi 'ayaklanma' planı

PKK'nın sinsi 'ayaklanma' planı

GÜNDEM Haberleri

PKK'nın Ramazan sonrası ağaç kesimini bahane edip bir halk ayaklanması çıkarma hazırlığında olduğu istihbarat birimlerince tespit edildi.

PKKağaç kesimini bahane edip bölge halkını ayaklandırmak için devrede. PKK'nın Ramazan sonrası bir halk ayaklanması çıkarma hazırlığında olduğu istihbarat birimlerince tespit edildi. Gezi olaylarını fırsat bilen PKK'nın kamu kuruluşlarının inşaat çalışmalarında ağaç kesilmesini bahane ederek aynı Gezi olaylarındaki gibi halkı sokağa dökmeyi planladıkları bilgisine ulaşıldı. Örgütün, eylemlerini ise el yapımı patlayıcı ve Molotoflarla gerçekleştirerek güvenlik güçlerinin kendilerine silahla müdahale etmelerini sağlamayı amaçladıkları öğrenildi. PKK'nın, sokaklara çıkma planı deşifre edildi. Örgüt üyelerinin sokaklara çıkıp devlet dairelerine, iş yerlerine Molotoflarla ve el yapımı patlayıcı kullanarak saldırması, bu saldırılara devletin kolluk kuvvetlerinin karşılık vermesi sağlanarak halkı sokağa çekme planlarının olduğu öğrenildi. PKK'nın ağır silahları "PKK Şehitliği" adı altında kurulan mezarlıkların içlerine sakladığı ve askerin mezarlıklara yapacağı herhangi bir aramada örgütün bölge halkını "Devlet mezarda uyuyan şehitlerimize bile rahat vermiyor halkımıza mı verecek" diye kışkırtarak kendi yanlarında tutmaya çalışacakları bilgisine ulaşıldı.
Emniyet raporlarına yansıyan istihbari bilgilere göre örgütün 'Gezi' benzeri ayaklanma hazırlıkları yaptığı tespit edildi. Güç pekiştirmenin ve şehir isyanı çıkarmanın peşine düşen PKK'nın taktikleri emniyet raporlarında ayrıntılı olarak anlatıldı. Buna göre, Gezi olaylarını fırsat bilen PKK, kamu kuruluşlarının inşaat çalışmalarında ağaç kesilmesini bahane ederek aynı Gezi olaylarındaki gibi halkı sokağa dökmeyi planlıyor. PKK'nın Karakol baskını, HES inşaatı, baraj inşaatı gibi şantiyeleri yakıp yıkarak çalışanları kaçırmak üzere eylemler planladığı, bu eylemlerle tabanını canlı tutmayı amaçladığı öğrenildi. Sokakları hareketlendirmeyi hedefleyen örgütün bir yandan da hükümeti köşeye sıkıştırarak taviz koparmanın hesaplarını yaptığı kaydedildi.
PKK EYLEMLERİNDE ARTIŞ VAR
Emniyetin raporuna göre, son süreçte PKK'nın eylemlerinde önemli ölçüde artış yaşandı. Haziran ayı içerisinde Adana, Ankara, Diyarbakır, Hakkâri, İstanbul ve Mersin'de aralarında yol kesip kimlik sormanın da bulunduğu 47 şiddet içerikli eylem gerçekleştirdi. Ekim'den bu yana üniversite öğrencisi ve üniversite mezunu işsizlerden oluşan 2 bin 200'den fazla genci "Artık buralar bizim, kendi ülkenize kendi halkınıza hizmet edeceksiniz, burada polis, öğretmen, doktor, mühendisler sizler olacaksınız" diyerek kandırıldıkları tespit edildi. PKK'nın Kuzey Irak'taki kamplarında tüm kadrolarına silahlı eğitim verdiği, bu eğitimlerin büyük bir kısmını suikast timlerinin oluşturduğu öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...