Erdoğan rest çekti, 'Kullanmayın o zaman, sandalla gidip gelin'

Erdoğan rest çekti, 'Kullanmayın o zaman, sandalla gidip gelin'

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti il başkanlığının Altınpark'ta düzenlediği iftara katıldı, İstanbul Boğazı'na köprü istemeyenlere rest çekti.

Gündeme dair birçok konuya değinen Başbakan Erdoğan, "İstanbul Boğazı'na köprü istemeyenler, kullanmayın o köprüleri. Sandalla gidip gelin. Ama yok, hayır diyecekler. Eğer çevreciyseniz, haysiyetliyseniz, onurluysanız biz Boğaz'ımızı bir çevre katliamından kurtarmak için Kanal İstanbul'u yapıyoruz." dedi. Mısır'da son derece bayat bir senaryoyu uygulamak istediler. Bir darbeyi meşrulaştırabileceklerini zannettiler. Mısır halkı tepkisiz kalmadı. Benim oyum ne olacak sorusunu sormaya başladı. Aynısını burada yapmadılar mı? Mısır halkı dayatmaya rıza göstermedi, tek yürek halinde meydana çıktılar ve onurlu bir mücadele
"BİZİM DERDİMİZ MURSİ FALAN DEĞİL"
Bizim derdimiz Mursi falan değil ama ben Mısır'da Cumhurbaşkanı olarak Mursi'yi görüyorum. Niye; Mısır halkına olan saygım sebebiyle bunu böyle görüyorum. Eğer Baradey seçilmiş olsaydı bugün bu ifadelerimi onun için de kullanırdım ama o seçilmedi, 1,5'da kaldı, yüzde 52'yi Mursi aldı
Dünyaya sesleniyorum askeri darbeyi yapan kişi Milli Savunma Bakanı olmuş, böyle bir trajedi olur mu? Baradei seçilmiş olsaydı bugün onun içinde konuşurdum. Ben Mısır'da Cumhurbaşkanı olarak sayın Mursi'yi görüyorum çünkü Mısır halkına saygı duyuyorum. hem darbciler hem de destekçileri Tahrir meydanını gösterip meşru göstereceklerdi.
"BAHANE ÜRETECEĞİNİZE GİDİN ÇALIŞIN"
Seçim sandığı azınlığın çoğunluğa zulmetmesinin engelidir. Seçime 8 ay varken yenileceğini anlayanlar çok erken şekilde yaygara koparmaya başladılar. Seçimlere 8 ay kala bahane üreteceğinize, yenilginize bahane üreteceğinize gidin ve çalışın.
"İSTEMİYORSANIZ KULLANMAYIN KÖPRÜLERİ"
İstanbul Boğazı'na köprü istemeyenler, kullanmayın o köprüleri. Sandalla gidip gelin. Ama yok, hayır diyecekler. Eğer çevreciyseniz, haysiyetliyseniz, onurluysanız bir Boğaz'ımızı bir çevre katliamından kurtarmak için Kanal İstanbul'u yapıyoruz. Romen tankerinin 7 ay 8 ay Selimiye önünde yandığını unutmayın. Yalılara bindiren gemileri unutmayın. Bu nedenle Kanal İstanbul'u yapıyoruz ki bu tür gemiler oradan geçsin.
"TURİZM ÇÖKTÜ DİYORLAR NE ÇÖKTÜ?"
Demokrasi sesi çok çıkanın, siyaseti sokak eylemlerinin yedeği haline getirenlerin rejimi değil, millet iradesinin rejimidir. Millet iradesi dışında her şey gayri meşrudur. Millet bu gayri meşruluğa tahammül etmeyecektir. Maliye Bakanımız açıklama yaptı. Bütçemiz hamdolsun 4 milyar TL artı verdi. Ekonomide kaydettiğimiz başarının yanında demokratikleşme adımlarımız hız kesmeden devam ediyor. Hemen yaygarayı koparıyorlar, turizm çöktü. Ne çöktü? Batı buna destek veriyor. Çünkü güçlü bir Türkiye istemiyorlar. Ekonomik yönden kalkınmış bir Türkiye istemiyorlar. Ama el ele vereceğiz ve Türkiyemizi muassır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkaracağız.
ÇÖZÜM SÜRECİ
Çözüm süreci umutla yol alıyor. Türkiye'nin zincirlerini kırdığı bir süreçte hep birlikte tek yürek olacağız. Bu coğrafyada güçlü ve istikrarlı bir Türkiye'yi istemeyenlere karşı, sandığa 8 ay var. Çok çalışacağız. Kapı kapı dolaşarak anlatacaksınız. İçeride de bu şer odaklarıyla birlikte hareket edenler var. Türkiye'de oynanmaya başlanan oyun asla ve asla tesadüf değildir. Unutmayın onların bir tuzağı varsa Allah'ın da bir tuzağı var, milletin de bir tuzağı var. Biz eğilmeyeceğiz, onların bizi çekmek istedikleri tuzaklara düşmeyeceğiz. Sosyal medyalarıyla, arkalarına aldıkları güçleriyle bize saldıracaklar ama biz dayanacağız. 3 Kasım'dan beri bizi bu tuzaklara çekmeye çalıştılar. Ne aldanan olduk ne aldatan olduk.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...