BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Spagetti yerine, Türk makarnası

Spagetti yerine, Türk makarnası

ABD'nin saygın gazetesi The Washington Post'un yemek yazarı Deb Lindsey, Türkiye'de yediği makarnanın tarifini verdi. Sarımsaklı yoğurt bulunan erişte benzeri makarna büyük ilgi gördü.



ABD’nin önemli gazetelerinden The Washington Post’un yemek yazarı Deb Lindsey, kültürümüzden etkilenerek bir makarna hazırladı. Lindsey’in son tarifinin ismi, “Türklerden esinlenerek hazırlanan Şam fıstıklı ve yoğurtlu makarna”. Malzeme listesinde, sarımsaklı yoğurt, parmesan, şam fıstığı, zeytinyağı, kara biber ile erişteye benzeyen bir makarna türü olan “fettucine” bulunuyor. Makarna için Şam fıstığı ve parmesandan oluşan sos bir gün önceden hazırlanıp buzdolabında bekletiliyor.
 
 
 
 
 
 
 
KAPAT