İzmir'de 'Gezi'yi provoke etti, Tunceli'de yakalandı

İzmir'de 'Gezi'yi provoke etti, Tunceli'de yakalandı

GÜNDEM Haberleri

İzmir'deki Gezi Parkı eylemlerinde, provokatörlük yaptığı ve terör örgütü üyesi olduğu iddiasıyla aranan O.Ö., Tunceli'de yakalanarak gözaltına alındı.

İzmir'de düzenlenen Gezi Parkı ile ilgili eylemlerde, grupları yönlendirdiği, provokatörlük yaptığı ve terör örgütü üyesi olduğu iddiasıyla aranan O.Ö., Tunceli'de yakalanarak gözaltına alındı. nbsp;İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte yaşanan Taksim Gezi Parkı odaklı olaylarla ilgili soruşturma kapsamında, 20 Haziran'da İzmir merkez olmak üzere 3 ilde birinci dalga operasyonu düzenledi. Bu operasyonda gözaltına alınmak istenilen O.Ö., aramalara rağmen bulunamayarak hakkında yakalama kararı çıkarıldı. O.Ö., Tunceli'de yakalanarak gözaltına alındı. O.Ö. adlı şüphelinin, terör örgütü üyesi olduğu, İzmir'de düzenlenen Gezi Parkı eylemlerinde kamu bina ve araçları ile iş yerlerine zarar verilmesi, provokatörlük ve eylemlere katılan grupların yönlendirilmesi olaylarına karıştığı iddia edildi. O.Ö.'nün, Tunceli Emniyet Müdürlüğü ile yapılan ortak operasyonda yakalandığı ve emniyetteki sorgusunun ardından Tunceli'de hakim karşısına çıkacağı belirtildi.
DİĞER FİRARİ ŞÜPHELİLER ARANIYOR
Taksim Gezi Parkı ile ilgili İzmir'de yapılan ve kamu ve özel sektöre ait iş yerleri, araçlara zarar verilmesiyle sonuçlanan olaylarla ilgili soruşturma sürüyor. 31 Mayıs'tan itibaren yürütülen çalışmalar kapsamında, olaylarla ilgili birçok kameraya ait görüntüler izlendi. Polis, görüntüler sonucu kimlikleri belirlenen kişilere yönelik 4 ayrı operasyon düzenleyerek 57 kişiyi gözaltına almıştı. Kamu bina ve araçları ile iş yerlerine zarar verdikleri, halkı galeyana getirdikleri ve terör örgütü üyesi oldukları iddiasıyla adliyeye sevk edilen 57 kişiden 48'i tutuklanmıştı. Operasyonlarda gözaltına alınan kişilerin adreslerinde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman, CD, bilgisayar hard diskleri ve çeşitli belgelere de el konulmuştu.
Kamera görüntüleri incelenerek kimlikleri tespit edilen ve yapılan 4 ayrı operasyonda adreslerinde bulunamayan diğer firari şüphelilerin yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...