Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Millî kredi derecelendirme kuruluşu geliyor

Millî kredi derecelendirme kuruluşu geliyor

Ekonomi Haberleri

TBB Başkanı Hüseyin Aydın, ulusal kredi derecelendirme kuruluşu kurma projesine başladıklarını söyledi. BDDK Başkanı Akben de “Proje, bu sene hayata geçirilecek” dedi.

Yerli ve millî kredi derecelendirme kuruluşu için çalışmalar devam ediyor. Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı Hüseyin Aydın, ulusal ve uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının incelenerek iyi uygulamaların belirlendiğini ifade etti. Aydın, “Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) yönlendirmesini aldıktan sonra somut adımları atmaya başlayacağız” dedi. BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben de yaptığı açıklamada, “Tarih şu an belli değil ama bu sene içerisinde bunu bir noktaya getirmek istiyoruz. Bu sene içinde bunun kurulmasını hedefliyoruz” diye konuştu. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da Moody’s’in geçen haftaki not indirimi ardından “Kimi kredi derecelendirme kuruluşlarının oyunlarına bakmayın. Onların tek derdi Türkiye’yi köşeye sıkıştırarak bundan nemalanacak olanlara yer açmaktır. Artık bu oyunlara kendi piyasamızda, uluslararası piyasalar da itibar etmiyor” açıklamasında bulunmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...