Kudüs için yeni barış planını açıklayacak

Kudüs için yeni barış planını açıklayacak

DÜNYA Haberleri

ABD Başkanı Trump'ın bir yardımcısı, yeni Kudüs planını "GPS yön bulma sistemi"ne benzetti

ABD Başkanı Donald Trump’ın İsrail ve Filistin için hazırladığı barış planı yakında sunulacak. Beyaz Saray’dan üç üst düzey yetkilinin yaptığı açıklamalara göre, Trump’ın Orta Doğu barış planı için son düzeltmeler yapılıyor. Geçtiğimiz günlerde İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Washington’da görüşen Donald Trump bir süredir hem Filistin hem İsrail tarafından kabul görecek bir barış planı üzerinde çalıştığı bildiriliyordu. Yetkililer barış planının son aşamaya geldiğini ancak özellikle Kudüs'ü başkent olarak tanıma kararından sonra gerilen Filistin ilişkileriyle beraber planın duyurulmasında nasıl bir yol izleneceğinin planlandığını söyledi. Planın daha duyurulma aşamasında ret edilmemesi ve iki tarafında masaya gelmesi için azami dikkat ediliyor.

NETANYAHU ENDİŞESİ
Planla ilgili bir diğer problem ise Netanyahu için İsrail’de süren soruşturma. Yolsuzluk iddialarıyla suçlanma ihtimali olan Netanyahu’nun popülaritesini artırmak üzere erken seçime gitmesi durumunda kendisine oy veren sağ görüşlüleri uzaklaştırmamak için Filistin ile ilgili planları zora sokabileceğinden korkuluyor. Ancak Trump’ın bütün sıkıntılara rağmen planı açıklayacağı tahmin ediliyor. Planı “GPS yön bulma sistemi’ne benzeten Trump’ın yardımcılarından biri, planın Filistinli ve İsraillilerin yoldaki tıkanıklıklardan kurtulmasına yardımcı olacağını iddia etti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...