Ünlü dergi Boston bombacısını kapak yaptı, tepki büyük

Ünlü dergi Boston bombacısını kapak yaptı, tepki büyük

DÜNYA Haberleri

ABD'de Rolling Stone dergisinin 3 Ağustos sayısına Boston bombacısı Cevher Tsarnayev'i kapak yapması büyük tepki çekti.

Genellikle kapağında müzisyenlere, aktörlere, komedyenlere ve ara sıra da politikacılara yer vermesiyle tanınan Rolling Stone dergisinin, yeni sayısının kapağında Boston Maratonu bombalama eylemleri şüphelisi Dzhokhar Tsarnaev'e yer vermesi öfkeye neden oldu. Fox News'un haberine göre Rolling Stone'un Cuma günü gazete bayilerinde olacak sayısının kapağında yer alan Tsarnaev'in fotoğrafının altına ise koyu kalın yazı karakteriyle "Bombacı" yazıldığı görülüyor. Alt başlıkta ise; "popüler, gelecek vaadeden bir öğrenci nasıl ailesi tarafından mahvedildi, radikal İslam'a sürüklendi ve bir canavar haline geldi" yazıyor. Rolling Stone, sitesinin üzerinden yayınladığı bir yazıda Tsarnaev haberinde yer alan "beş ifşaata" yer verdi. nbsp; Yayınlanan detaylar arasında; Tsarnaev'in daha lisedeyken radikal görüşlere olan artan bağlılığı ve erkek kardeşi Tamerlan Tsarnaev'in muhtemel akıl hastalığı da yer alıyor. Bu arada Tamerlan'ın annesinin, çocuğunu bir psikiyatristten ziyade dinin daha iyi tedavi edebileceğine karar verdiğinden de bahsediliyor.
Kısa süre önce kapağında aktör Johnny Depp'e ve şarkıcılar Rihanna ve Justin Bieber'a yer veren Rolling Stone, Tsarnaev'i kapağına taşıma kararına ilişkin henüz resmen bir yorumda bulunmadı.
Tsarnaev'in derginin kapağında yer alması, sosyal medyada hızla olumsuz tepkilere yol açtı. Boston'da, "Boykot Rolling Stone" hashtagi Twitter'da trending topic oldu.
MyFoxBoston.com'a konuşan Northeastern Üniversitesi'nden kriminoloji uzmanı Jack Levin, derginin kapağının davaya ilişkin yoğun dikkati artırarak potansiyel olarak asi kişilere yanlış mesaj verebileceğinden endişe ettiğini belirtti.
Levin, "Ünlü olmak istiyorsanız, birini öldürün" gibi bir mesajın algılanabileceğinden endişe ettiğini ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...