Fikstür çekildi, yeni sezon derbiyle başlıyor

Fikstür çekildi, yeni sezon derbiyle başlıyor

FUTBOL Haberleri

Spor Toto Süper Lig'de fikstür çekilirken, ilk hafta dev bir mücadeleye sahne olacak, Beşiktaş Trabzonspor.

Spor Toto Süper Lig'de fikstür çekilirken, ilk hafta dev bir mücadeleye sahne olacak, nbsp;Beşiktaş-rabzonspor. 17-18-19 Ağustos'ta perdesi açılacak ligde Fenerbahçe-Galatasaray derbisi 11. haftada. Spor Toto Süper Lig'de 2013-2014 sezonu fikstürü İstanbul'da düzenlenen törenle çekildi. Ligin resmi yayıncı kuruluşu Digitürk'ün İstanbul'daki stüdyolarında gerçekleştirilen fikstür çekimine Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 1. Başkan Vekili Ufuk Özerten, TFF Yönetim Kurulu üyeleri ile Süper Lig kulüplerinin başkan ve temsilcileri katıldı. 18 takımın mücadele edeceği Spor Toto Süper Lig'de yeni sezon, 17-18-19 Ağustos 2013'te oynanacak ilk hafta maçlarıyla başlayacak. Ligin ilk devresi 28-29-30 Aralık 2013 tarihinde oynanacak 17. hafta maçlarıyla sona erecek. Süper Lig'in 56. sezonunun ikinci yarısı 24 Ocak 2014'te başlayacak ve 34 haftalık maraton 19 Mayıs 2014'te tamamlanacak.
nbsp;TFF 1. Başkan Vekili Ufuk Özerten, yeni sezonun çekişmeli geçmesini beklediğini söyledi. Özerten, yaptığı konuşmada, geçen sezondan daha iyi bir lig beklediğini belirterek, "Futbolun güzel tarafı, taraftarıyla, kulübüyle, hakemiyle antrenörüyle, bütün ana ve yardımcı unsurlarıyla bir bütünlük içinde oynanması. Bu sene kulüp temsilcilerinin konuşmalarından anladığım kadarıyla iddialı ve çekişmeli geçecek" ifadelerini kullandı.
Taraftaların statları doldurması için çağrıda bulunan Özerten, "Futbolda galibiyet, kümede kalmak onurların en büyüğü, küme düşmek, mağlubiyet ise onursuzluğun en büyüğü değildir. Futbol, dünyanın en güzel oyunudur. Bu güzelliğe katkı vememiz lazım. Herkesin gönlüne göre geçen, futbolun bol olduğu bir sezon diliyorum" diye konuştu.
nbsp;Aslan, Antep'le açıyor
nbsp;Süper Lig'de 2013-2014 sezonu dev bir maçla başlayacak... Beşiktaş ve Trabzonspor ilk hafta İstanbul'da kozlarını paylaşacak. Karşılaşmanın Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynanması bekleniyor. İstanbul takımları arasındaki ilk derbiyse 5. haftada Beşiktaş ve Galatasaray arasında... Kasımpaşa'yla stat anlaşması derbileri kapsamayan Beşiktaş'ın rakibini Olimpiyat Stadı'nda konuk etmesi olası. ' Dünya derbisi' olarak adlandırılan Fenerbahçe-Galatasaray maçıysa 11. haftada oynanacak.
İlk hafta programı
Torku Konyaspor-Fenerbahçe
nbsp;Kardemir Karabükspor-Kasımpaşa
nbsp;Akhisar Belediyespor-SB Elazığspor
nbsp;Kayserispor-Sivasspor
nbsp;Çaykur Rizespor-Gençlerbirliği
nbsp;Beşiktaş-Trabzonspor
nbsp;MP Antalyaspor-Kayseri Erciyesspor
nbsp;Galatasaray-Gaziantepspor
nbsp;Eskişehirspor-Bursaspor

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...